Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

50 ποδοσφαιρικές ομάδες στο Μητρώο της ΓΓΑ, 42 στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας

Με τον Απόλλωνα 1960 Κρύας Βρύσης που ολοκλήρωσε την επικαιροποίησή του στο Μητρώο της ΓΓΑ για το 2022, οι εγγεγραμμένες ποδοσφαιρικές ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας, έφτασαν τον αριθμό 50.
Το παράδοξο είναι, αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν τα βασικά επιχειρήματα του υφυπουργού αθλητισμού για την δημιουργία του Μητρώου, περί «τάξης» στο αθλητικό οικοδόμημα και ομάδων-«σφραγίδων», αυτή η τάξη δεν προκύπτει αν διασταυρώσει κανείς τον αριθμό των εγγεγραμμένων ομάδων στο Μητρώο, κι αυτόν όσων ομάδων αγωνίζονται φέτος (και τα προηγούμενα χρόνια περίπου το ίδιο συνέβαινε) στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας.
50 οι εγγεγραμμένες ομάδες στο Μητρώο, 42 οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και συμμετέχουν στα ανδρικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, συν 3-4 που λειτουργούν ως Ακαδημίες μόνο με τμήματα υποδομών, συν οι 3 των εθνικών πρωταθλημάτων και με κάποιες ακόμη σε εκκρεμότητα που αναμένεται να μπουν στο Μητρώο, αριθμός 50 δεν προκύπτει... Κάτι παρόμοιο, κι ακόμη πιο παράδοξο, προφανώς συμβαίνει σε πολλές ΕΠΣ της Επικρατείας.
Και το αναφέρω, γιατί μπορεί η επικαιροποίηση στο Μητρώο των ομάδων να εγκρίνεται και να κατοχυρώνεται κατά βάση με περσινά ή και παλαιότερα αγωνιστικά και οικονομικά στοιχεία, υπάρχουν και κάποια άλλα προαπαιτούμενα όμως, που παραπέμπουν σε μεταγενέστερα πιο σύγχρονα ίσως και σημερινά στοιχεία, όπως είναι αυτά των νέων ή των «ληγμένων» ΔΣ, των θεωρημένων και ενημερωμένων βιβλίων, των προϋπολογισμών, των τροποποιημένων καταστατικών, συμφωνητικών προπονητών κτλ, στοιχεία που προφανώς δεν δύνανται να διαθέτουν ομάδες που δεν λειτουργούν και δεν αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Το πως μπορούν να επικαιροποιήσουν «νόμιμα» οι ομάδες τα στοιχεία, το γνωρίζουν και οι πιο αδαείς, πόσο μάλλον λογιστές και δικηγόροι που τα αναλαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις. Όπως φαίνεται από κάπου «μπάζει» κι αυτό το περιβόητο Μητρώο Αυγενάκη...
Δείτε τις μέχρι σήμερα 50 εγγεγραμμένες ομάδες στο Μητρώο για το 2022 της ΕΠΣ Πέλλας:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: