Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

2o Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών "Αλεξάνδρειο" - Εκπαιδευτική Βιωματική Δράση: Μικροί Τροχονόμοι τα Χριστούγεννα

Μία διττή εκπαιδευτική και παράλληλα βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. Γιαννιτσών "Αλεξάνδρειο" σε συνεργασία με την Τροχαία και το Δήμο Πέλλας.
Οι μικροί μαθητές μας σε ρόλο μικρού τροχονόμου και στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αγωγής (ΚΟΚ) - συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου, εκπαιδευτικών με την καθοδήγηση του Διοικητή της τροχαίας και τροχονόμων - μοίρασαν εικονικές κλήσεις και κατέγραψαν παραβάσεις σε οχήματα της πόλης των Γιαννιτσών όπως παράνομα παρκαρίσματα σε διαβάσεις ΑμΕΑ κ.α.
Ο σκοπός της δράσης ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στην πόλη με την κυκλοφορία και την στάθμευση των αυτοκινήτων και αν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων τηρούν τους νόμους που προβλέπονται.
Φτάνοντας στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του Δημάρχου κ. Στάμκου, κεράστηκαν γλυκά και τραγούδησαν το τραγούδι που έγραψαν οι ίδιοι για την κυκλοφοριακή αγωγή.
Στη συνέχεια αφού έφτασαν στο πεζόδρομο της πόλης στόλισαν και διακόσμησαν με μοναδικό τρόπο το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο Σχολείο μας για το στολισμό της πόλης.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου για την μοναδική αυτή εμπειρία που παρέχει ταυτόχρονα τόσο γνώση όσο και ψυχαγωγία στους μικρούς μας μαθητές.






Δεν υπάρχουν σχόλια: