Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης 7/12 στην Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Πέλλας

Απ' όλα είχε το ποδοσφαιρικό «πανέρι» σήμερα, αρκετά ντέρμπι στα ψηλά και χαμηλά πατώματα, με τα περισσότερα αποτελέσματα να κρίνονται οριακά και στα σημεία και να μην διαφοροποιούν ιδιαίτερα τους αρχικούς στόχους των ομάδων, αφού ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος και κάθε πρόωρο και βιαστικό συμπέρασμα, μπορεί να εκθέσει όποιον το επιχειρήσει. Αυστηρά αγωνιστικά και βαθμολογικά ίσως το πιο επώδυνο αποτέλεσμα, ήταν η εντός έδρας ήττα της άναρχης και νευρικής Πέλλας από την όχι καλύτερη, αλλά σίγουρα πιο ψύχραιμη και πιο προσανατολισμένη και με κορυφαίο σήμερα τον τερματοφύλακά της Όρμα.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Μ.Α. Όρμας (0 - 2) 0 - 2
Στην Πέλλα ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας είχε την κατοχή και την υπεροχή σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, άκαρπη όμως με πολύ φλυαρία και άναρχες ατομικές περισσότερο επιθετικές πρωτοβουλίες, παρά προσανατολισμένες συνεργασίες και επιθέσεις. Ο φιλοξενούμενος Μέγας Αλέξανδρος Όρμας επειδή είχα και την πρόσφατη εικόνα του στο Μελίσσι, μου φάνηκε σαν να είχε τοποθετήσει «ποδοσφαιρικό καρμπόν» σε τακτική, θέσεις και πρόσωπα στην δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας εξόρμησή του, χωρίς να αλλάξει σχεδόν τίποτα, αλλά εκεί οι φάσεις των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος έγιναν γκολ τελειώνοντας πρόωρα το παιχνίδι. Κι επίσης την προηγούμενη αγωνιστική στο Μελίσσι δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά, αφού και οι αφορμές που δέχθηκε από τους πιο συνεπείς τακτικά γηπεδούχους ήταν ελάχιστες, σε αντίθεση με το σημερινό παιχνίδι, που έστω στις λίγες καλές όμως ευκαιρίες του πρώτου μέρους που του παρουσιάστηκαν σε σχέση με αυτές του δεύτερου που βρήκε πιο ανοιχτούς χώρους, ευτύχησε να τις μετουσιώσει σε τέρματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα κομβικά για την εξέλιξη χρονικά σημεία. Στο 25' με δυνατό σουτ του Νάνου μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ με την Πέλλα σε κείνο το σημείο να είναι πιο πιεστική, για να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μπαγκή στο 45' και να βάλει πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους της Πέλλας με την εκπνοή του ημιχρόνου. Η Πέλλα είχε κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Πλιόγκα, κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε σκορ. 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και ελλείψει καθαρού μυαλού, ορθόδοξων επιθετικών προσπαθειών αλλά και επιλογών, μπορεί να έγιναν πιο απειλητικοί επιθετικά χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες να ξαναμπούν στο παιχνίδι, έγιναν όμως και πιο ευάλωτοι αμυντικά, κι αν δεν ήταν η κούραση να είχε καταβάλει την μετρημένη αριθμητικά αποστολή των φιλοξενουμένων, ίσως να είχαν καταφέρει να σκοράρουν εκ νέου στις πολύ καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να τελειώσουν πιο νωρίς το παιχνίδι. Το δεύτερο ημίχρονο κυρίως ήταν τόσο άναρχο και με πολλά επιπόλαια λάθη εκατέρωθεν και με τον εκνευρισμό και την κούραση να κυριαρχούν, θύμισε ποδόσφαιρο αλάνας με ομάδες της γειτονιάς (όχι ότι και το πρώτο ήταν κάτι ιδιαίτερο)! Αποδίδοντας κατά κάποιον τρόπο ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο τελικό αποτέλεσμα, η νίκη των φιλοξενουμένων ήταν δίκαιη, γιατί η διαχείρισή τους ήταν πιο ψύχραιμη και δεν ξέφυγαν ποτέ από το αρχικό τους πλάνο, παρά την τύχη που είχαν σε κάποιες καλές φάσεις των γηπεδούχων και παρά τις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Ζλατάνη όποτε χρειάστηκε.
Διαιτητής, με εξαίρεση ένα και μοναδικό πολύ σοβαρό λάθος του, τον μη καταλογισμό καθαρού πέναλτι υπέρ της Πέλλας στο 73' από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Ζλατάνη και «γκρέμισμα» του Βογιατζή που το καταλόγισε επιθετικό φάουλ (!!!) και πρώτη βοηθός τα πήγαν γενικότερα πολύ καλά, όχι όμως και ο δεύτερος βοηθός που άφησε με πολλά παράπονα και τις δύο ομάδες με τις υποδείξεις του.
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Παναγιωτέλης, Πλιόγκας, Καμπούρης, Άγνας (Γιαλατζής Α. 55'), Μουρατίδης (Μακρίδης 65'), Γιαλατζής Π. (Αλμπάνης 75'), Καραμούζας (Τσιντονίδης 46'), Μπουράκης, Βογιατζής, Νινιατσούδης (Ζηματίκας 65').
Μ.Α. Όρμας (Κορέλας): Ζλατάνης, Μποζίνης, Αβραμίδης, Γώγου, Παναγιωτίδης, Μπίτσας, Ρακιάρης, Μπαγκής, Νάνος (Τσάπης 90'), Μάρκου, Σαββίδης (Καλαιτζής 65').

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 10η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 0 - 2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 3 - 0
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 2 - 1
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 1 - 1
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 6 - 1
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 1 - 1
ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1 - 1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: