Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Στα μπλόκα οι αγρότες: Αποφασίζουν για τη συνέχιση του αγώνα τους

Έχει ήδη στηθεί το μπλόκο στο Δέλτα ΠαλαμάΞανά στους δρόμους βρίσκονται οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους.
Την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα σηματοδοτεί το μπλόκο που έχει στηθεί από την Πέμπτη στον παράλληλο δρόμο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, στο Δέλτα, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή που επιστράτευσε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση.
Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στη 1 μ.μ. στον Παλαμά, θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα πάλης των αγροτών μέσα και από την πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων.
Οι αγρότες διεκδικούν:
— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.
— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: