Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Χωρίς κάλυψη από τον Κ. Χατζηδάκη η γ.γ. εργασιακων σχέσεων, Αννα Στρατινάκη

Aκάλυπτη άφησε, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την γενική γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, σχετικά με την πρωτοβουλία της να αποφασίσει την πρόσθετη αποζημίωση σε ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από 17 δημόσιους υπαλλήλους, εκ των οποίων οι δύο, στενοί συνεργάτες στο γραφείο της.
Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου απέφυγε, να εκδώσει ανακοίνωση κάλυψης του επικριτικού δημοσιεύματος (εφημερίδα Δημοκρατία) που προβάλει την Απόφαση της κ. Στρατινάκη για, αποζημίωση, 800 ευρώ (συνολικά 13.600 ευρώ) σε συνεργάτες για την αποπεράτωση εργασίας η οποία έγινε σε χρόνο dt, και για την ακρίβεια εντός 24 ωρών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με την Απόφαση Αριθ. 118408 που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στις 8/12/22 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 14/1/2/22, οι 17 υπάλληλοι επιβραβεύονται, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενόψει Χριστουγέννων, με το ποσό των 800 ευρώ, έκαστος, για την εκτός ωραρίου συμβολή τους στην αποπεράτωση των απαιτούμενων διαδικασιών... που αφορά στην υπαγωγή πολιτιστικών επιχειρήσεων στην οικονομική ενίσχυση έτους 2021.
Η Απόφαση συνυπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Αθ. Πετραλιά. Θεωρείται προκλητική όχι γιατί επιβραβεύει την πρόσθετη εργασία, για την οποία ενδεχομένως θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη και για ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού στη Διεύθυνση «Απασχόληση» που εργάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αλλά γιατί, από τη μία πλευρά παρουσιάζει την εξωπραγματική περαίωση του έργου μέσα σε 24 ώρες (το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται μέσα σε μία ημέρα) και ταυτοχρόνως, επειδή, αφορά αυτούς και μόνο αυτούς που στο υπουργείο Εργασίας θεωρούνται ως «στενή ομάδα» της Στρατινάκη. Η Εφ.Συν. αναζήτησε την κ. Στρατινάκη η οποία, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε.

Χριστίνα Κοψίνη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: