Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Παράταση, αλλά «κουτσουρεμένη», στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

Εζήλωσε την δόξαν πρωθυπουργού και συναδέλφου υπουργού ο Χρήστος Σταϊκούρας κι από πουρνό πουρνό εκδράμει στα φιλικά ΜΜΕ κι εξαγγέλλει παροχές - τρόπος του λέγειν - καθώς πρόκειται για ελαφρύνσεις τόσο ελαφρές που δεν υπάρχει περίπτωση να τις νιώσουμε στις τσέπες μας, με την ακατάσχετη παροχολογία να παραπέμπει σε εκλογές κι αν δεν ήταν Χριστούγεννα, θα νόμιζε κανείς ότι την Κυριακή ψηφίζουμε.
Έτσι, μετά την προαναγγελία της παράτασης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023 και την διαφήμιση της με 10% επιδότησης των αγορών τροφίμων και άλλων προϊόντων, κατά την πρωινή του εμφάνιση στη δημόσια τηλεόραση, λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, αποκαλύπτοντας ότι διατηρείται μεν η επιδότηση για λίγο καιρό ακόμη, αλλά «ψαλιδισμένη» σχεδόν στο μισό.
Σε ένα κρεσέντο αυτοθαυμασμού ως μέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η οικονομία πάει ικανοποιητικά και ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο επόμενο έτος είναι απολύτως εφικτός, τονίζοντας ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.
Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε ο κ. Σταϊκούρας, παραδέχτηκε ωστόσο ότι το ύψος του ΑΕΠ είναι ένα πρόβλημα, αλλά επέμεινε ότι η βιωσιμότητα του χρέους δεν τίθεται εν αμφιβόλω.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: