Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΗΕ: Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Ευρώπη δεν είναι πλέον Ενωμένη

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν μια κοινή στάση για να αντιμετωπίσουν την τεράστια μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.
«Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Ευρώπη δεν είναι πλέον ενωμένη, η Ευρώπη είναι διαιρεμένη. Δεν υπάρχει αντίστοιχος χώρος σαν την Ευρώπη που να δρα συλλογικά που να μπορεί να παρέχει προστασία σε όσους την έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Γκουτέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Παράλληλα πρόσθεσε πως η Ευρώπη θα απολέσει τον κυρίαρχο ρόλο της στον κόσμο, αν δεν αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στην Ένωση, δραπετεύοντας από την βία στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.
Σημειώνεται πως οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την επόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, για το μεταναστευτικό, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός του Λουξεμβούργου, το οποίο έχει την Προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.
Το προηγούμενο συμβούλιο υπουργών κατέληξε σε αδιέξοδο τη Δευτέρα. Ο αξιωματούχος από το Λουξεμβούργο ευχήθηκε να βρεθεί λύση για την μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία προς άλλες χώρες της Ε.Ε., σε ένα θέμα το οποίο έχει διχάσει την Ε.Ε. μεταξύ δυτικών και ανατολικών μελών της.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: