Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Επίσημες ανακοινώσεις: Τι αλλάζει σε απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση, θεάματα και δεξιώσεις

Την αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και το γεγονός ότι επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μετά από εισήγηση της επιτροπής ελήφθη η απόφαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που ισχύει σήμερα. Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου.
Στην συνέχεια, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιστρέψει και η μουσική στην εστίαση αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες. Σημειώνεται επίσης πως η παράταση στις ελεύθερες μετακινήσεις συμπαρασύρει και τη λειτουργία της εστίασης, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 01:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Επίσης, ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.
Όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου της μουσικής, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση. Λόγω του Euro, θα επιτραπεί στα καταστήματα ΟΠΑΠ ένα άτομο ανά τραπέζι με τις ίδιες αποστάσεις που ισχύουν στην εστίαση.
Επιπλέον από τη Δευτέρα 14/6 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ, ενώ από 1η Ιουλίου θα αυξηθεί σε 300 από 100 ο μέγιστος αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις.
Σχετικά με τους συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, αυξάνεται το ποσοστό της πληρότητας:
  • σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
  • σε 70% έως 5.000 θέσεις,
  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων
  • αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα.
Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά. Τέλος όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: