Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Γιατί η Αστυπάλαια δεν είναι το πρώτο πράσινο νησί

«Η Αστυπάλαια δείχνει το μέλλον για την επόμενη γενιά. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δημιουργούμε το πρώτο “πράσινο νησί” της Μεσογείου» δήλωσε μεταξύ άλλων την Τετάρτη 2/6 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Αστυπάλαια. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το πρώτο πράσινο νησί δεν είναι η Αστυπάλαια, αλλά η Τήλος.
Η Τήλος εδώ και χρόνια έχει διακριθεί και βραβευθεί και χαρακτηριστεί ως: «Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο».
Η Τήλος είναι ένα νησί που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, έλαβε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, μία ελληνική πρόταση κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων».
Τη διατύπωση του πρωθυπουργού για την ελληνική πρωτιά «αγκάλιασαν» με ζέση φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Μία διάκριση που προφανώς θα ήταν ευπρόσδεκτη από το σύνολο υγιώς σκεπτόμενου κόσμου εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης δεν λησμονούσαν άλλες «πρωτιές», προγενέστερες και όχι να προσπαθήσουν να καπηλευτούν μία πράσινη πρωτοβουλία για να ενισχύσουν και να τονώσουν το οικολογικό προφίλ της κυβέρνησής.
Δείτε και σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ: «Τήλος: το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου με ημερομηνία 2017.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: