Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021

Σπάσιμο νεύρων με… ατομική ευθύνη! Θα την κάνω, δε γαμιέται...

Να μια ιστορία πώς μπορείς να σπάσεις τα νεύρα σου με ατομική ευθύνη, μεσημέρι Τετάρτης. Ας πάρω τα πράγματα απ΄την αρχή.
Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό όσων νόσησαν με κορονοϊό έδωσε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας πως το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα από το σύστημα και πως έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.
Στον εμβολιασμό των ατόμων που ήδη έχουν νοσήσει από Covid-19 αναφέρθηκε επίσης πρόσφατα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέροντας πως τα νέα δεδομένα συνηγορούν στη διενέργεια μίας δόσης εμβολίου στα άτομα αυτά, σε διάστημα 6-12 μηνών από τη στιγμή που νόσησαν.
Μάλιστα. Εγω νόσησα την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου στις 13 Μαϊου. Αύριο έχω να κάνω τη δεύτερη δόση. «Να την κάνω;» αναρωτήθηκα. Αν δεν χρειάζεται δεν είναι και ό,τι καλύτερο να εξαντλεις το ανοσοποιητικό σου με μία δεύτερη δόση που δεν είναι απαραίτητη.
Τηλεφώνησα λοιπόν στο εμβολιαστικό κέντρο του Ευαγγελισμού όπου έχω καταχωριστεί. Μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνω, ότι δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες, με παρέπεμψαν στον ΕΟΔΥ και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με παρακάλεσαν, εφόσον λάβω την οδηγία να μην κάνω τη δεύτερη δόση να τους ειδοποιήσω.
Πήρα τον ΕΟΔΥ. Μετά το ηχογραφημένο μήνυμα που με πληροφόρησε ότι ο χρόνος αναμονής είναι 5 λεπτά και αφού περίμενα 10 λεπτά και κάτι, ένας τηλεφωνητής μου απάντησε ότι δεν ξέρει τί να κάνω και ότι δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες. Με παρέπεμψε στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Πήρα την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Πεισματάρα και αρκούντως ηλίθια προφανώς, πέρασα τα επόμενα 17 λεπτά ακούγοντας ηχογραφημένο μήνυμα με την παραίνεση να περιμένω. Μετά το έκλεισα.
Αποτέλεσμα; Παρά τα ρεπορτάζ ότι όσοι έχουν νοσήσει δεν χρειάζονται δεύτερη δόση. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το δεύτερο ραντεβου θα ακυρώνεται μόνο του. Καλούμαι να αναλάβω την ατομική μου ευθύνη και να αποφασίσω εάν θα κανω μία ενδεχομένως περιττή αν όχι και βλαβερή δεύτερη δόση εμβολίου ή όχι.
Θα την κάνω, δε γαμιέται.
 
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: