Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

«Βασιλικό» άδειασμα στη Μενδώνη

Αυτή τη φορά το «άδειασμα» για την υπουργό Πολιτισμού δεν ήρθε εξ αριστερών, όπου θα «καθάριζε» με τη γνωστή της τακτική να βαφτίζει «fake news» οτιδήποτε προέρχεται από εκεί. Αυτή τη φορά η κριτική ήρθε από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. διά του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου που μ’ ένα μακροσκελές ποστ στη σελίδα τους στο Facebook χθες διέψευδαν πολλά απ’ όσα είχε διαβεβαιώσει η κ. Μενδώνη προχθές.
Πρώτον: ενώ εκείνη μίλησε για «ζημιές» σε 7 κτίρια (Οικία Στουρμ, κτίριο Τηλεπικοινωνιών, Οικία Φροντιστή, κτίριο της Φρουράς των Τάφων, κτίριο Προσωπικού, κτίριο Διευθυντηρίου και κτίριο του Δασονομείου) στα οποία κάηκαν κυρίως στέγες, κουφώματα και ξύλινα στοιχεία, ο σύλλογος δίνει άλλη εκδοχή. Γράφοντας ξεκάθαρα ότι κάηκαν τα κτίρια του Δασονομείου και του Διευθυντηρίου μαζί με μικροέπιπλα, αφήνει και μία υπόνοια για «τμήμα του αρχείου του κτήματος».
Γράφουν επίσης ότι κάηκαν «ολοσχερώς» τα κτίρια της Οικίας Στουρμ, το Τηλεγραφείο και τα κτίρια του Προσωπικού και της Οικίας Φροντιστή, καθώς και «το μεγαλύτερο μέρος του κτήματός των 42.000 στρεμμάτων». Επίσης ο σύλλογος θέτει ερωτήματα που κομψά αφήνουν να διαφανεί η καχυποψία του, όπως π.χ. «Ηταν πράγματι ασήμαντα αντικείμενα για να σωθούν;».
Τέλος αποκαλύπτει ότι η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας έγινε με μεσολάβηση άλλου (ποιου άραγε;) υπουργού: «ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κουτσαβλής επικοινωνεί με Υπουργό (άνθρωπο αποτελεσματικό που αγαπά το Τατόι) [...] και τον ενημερώνει ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Η αντίδρασή του ήταν άμεση. Ενημερώνεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας...». Να θυμίσουμε ότι προχθές η κ. Μενδώνη αρνήθηκε την πολιτική ευθύνη γιατί δεν έγιναν «πραγματικές ζημιές». Προφανώς τώρα θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Οχι (μόνον) σ’ εμάς. Σε όσους συμφωνούν με τον πρωθυπουργό όταν αναφέρεται δημοσίως στα «βασιλικά κτήματα».
 
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: