Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Τσίπρας για φωτιές: Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης

«Το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ • Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της χώρες, με μεγάλα πύρινα μέτωπα να συνεχίζουν ανεξέλεγκτα το έργο τους ακόμα και σήμερα.
Ο κ. Τσίπρας αφού επισημαίνει πως εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο, υπογραμμίζει πως «αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης... Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας».
Σημειώνει επίσης με καυστικό τρόπο ότι το σχέδιο του επιτελικού κράτους είναι η φωτιά να σταματήσει «όταν φτάσει στη θάλασσα».
Η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα
Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια.
Τραγικοί σταθμοί μιας «ανεξέλεγκτης» πύρινης διαδρομής.
Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη.
Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.
Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης.
Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους.
Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει.
Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.
Άλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα.
Η απάντηση του Γ. Οικονόμου
Για λαϊκισμό και ψηφοθηρία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού.
Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.
Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας την συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για την στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις.
Αυτά κάνει η κυβέρνηση. Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε “ζωές στις στάχτες”. Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν, ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν.
Δήλωση Ηλιόπουλου
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «επιτελική ανικανότητα» και τονίζοντας πως «σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα».
Η απάντηση του Ν. Ηλιόπουλου
Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα. Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται.
Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους.
Έστω και τώρα ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ό,τι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του.​ 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: