Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΕΠΣΜ: Νέο δελτίο, εμβολιασμός, self test ή rapid test και μητρώο

Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων καθώς τα πρώτα παιχνίδια κυπέλλου για τις ομάδες Α1 και Α κατηγορίας της ΕΠΣΜ είναι στις 11 Σεπτεμβρίου (η συμμετοχή είναι υποχρεωτική), ενώ για τις ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας όπου η συμμετοχή είναι προαιρετική είναι στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ένας ποδοσφαιριστής για να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια πρέπει να έχει επανεκδοθέν δελτίο χρώματος άσπρου το οποίο κοστίζει τρία ευρώ και να έχει κάρτα υγείας εν ισχύ.
Τι αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για να πάρει μέρος στις προπονήσεις ένας αθλητής ως 17 ετών πρέπει να κάνει ένα σελφ τεστ ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας και για να αγωνίζεται: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
Οι αθλητές 18 ετών και άνω για τις προπονήσεις τους rapid test ανά εβδομάδα και για τους αγώνες τους PCR ή rapid test 48h. 
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Η παρουσία φιλάθλων
Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.
Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.
Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
Το θέμα του μητρώου
Σε όλα αυτά να αναφέρουμε και το θέμα του μητρώου όπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου μπορούν οι ομάδες που δεν είναι εγγεγραμμένες να χρησιμοποιούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις, αν και ασκούνται πιέσεις για να υπάρξει παράταση από τη ΓΓΑ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Μέχρι αυτή τη στιγμή 59 ομάδες της ΕΠΣΜ είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο, ενώ ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν κάνει 120 ομάδες.
Αυτό σημαίνει ότι 60, 70 ομάδες που παίζουν στα ανδρικά πρωταθλήματα κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοιού, αλλά και των εγγράφων που ζητούνται δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους.
Απαραίτητη είναι η βοήθεια προς τις ομάδες ώστε αυτές να μην απογοητευτούν και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποχωρήσεις.
 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: