Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αποκλειστική συνέντευξη του χαρισματικού και φέρελπι μουσικού Χρήστου Μυλωνόπουλου στο a-pella.gr

Ο Χρήστος Μυλωνόπουλος κατάγεται από το χωριό Πέλλα του Νομού Πέλλας. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και όχι μόνο, όμως τον πιο σημαντικό ρόλο στη πορεία και την ζωή του, έπαιξε η γνωριμία και η επαφή του με το ακορντεόν, μέσα από το οποίο εξέφρασε όλα τα βιώματά του.
Έχει κάνει πολλές συνεργασίες όπως παραδείγματος χάρη με τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας 1987, καθώς επίσης και με το Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας, αλλά και με την Λέσχη Βιβλίου του Νομού Πέλλας.
Κομβική στην εξέλιξη και την πορεία του, ήταν η γνωριμία και η συνεργασία του με την Ελληνίδα σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, όπως και με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc
Σημαντική ήταν και η γνωριμία του με την σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και με την κορυφαία Γλυκερία, καθώς ακόμη και με τον πολύ σπουδαίο μουσικό και βιρτουόζο του ακορντεόν Λάζαρο Κουλαξίζη.
Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, όπως έχει καταγράψει συμμετοχές και σε πολλά Φεστιβάλ στο εξωτερικό!
Ο Χρήστος Μυλωνόπουλος φιλοξενήθηκε για μια μίνι-συνέντευξη στο a-pella.gr, ανοίγοντας κάποιες από τις σελίδες της μέχρι σήμερα μουσικής πορείας και της ζωής του. Δείτε τι απάντησε ο νεαρός και φέρελπις μουσικός, στις ερωτήσεις που του έκανα για την μουσική, τα σχέδια και τα όνειρά του, αλλά και την επικαιρότητα.
1. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική;
Αυτό το πράγμα για μένα ήταν έμφυτο κατάγομαι από ένα χωριό στο οποίο δραστηριοποιούνται δύο πολιτιστικοί σύλλογοι ο μορφωτικός περιβαλλοντολογικός όμιλος Πέλλας η αρχαία Πέλλα, καθώς και ο λαογραφικός πολιτιστικός όμιλος Πέλλας η Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι δύο σύλλογοι παράγουν πολιτισμό και προάγουν κοινωνικό έργο με διάφορες πολιτιστικές δράσεις.
Με επηρέασε πάρα πολύ στο ότι στο χωριό μου υπήρχαν παλιοί παραδοσιακοί μουσικοί όπως ο αείμνηστος Χρήστος Μπρατσούδης που έπαιζε ακορντεόν, ο Αναστάσιος Μπρατσούδης ο αδερφός του που έπαιζε γκάιντα, καθώς και ο Ισίδωρος Μπιγλυκούδης που έπαιζε ακορντεόν και αρμόνιο.
Θυμάμαι τον εαυτό μου σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που γίνονταν στο χωριό και να πηγαίνω από κάτω από την εξέδρα να τους βλέπω πώς παίζουνε να τους ακούω και να προσπαθώ να μάθω πάρα πολλά πράγματα από αυτούς!
2. Πώς προέκυψε η γνωριμία σας με το ακορντεόν;
Αυτό έγινε σε ηλικία 5 με 6 χρονών όταν θυμάμαι σε ένα γάμο εδώ στο χωριό έπαιζε ο αείμνηστος Χρήστος Μπρατσούδης με το ακορντεόν και καθόμουν δίπλα και τον άκουγα πιστεύω αυτός με επηρέασε πάρα πολύ στο να επιλέξω αυτό το μουσικό όργανο αλλά πιστεύω κιόλας ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται για κάτι και εγώ γεννήθηκα για αυτό το συγκεκριμένο το μουσικό όργανο!
3. Τι θέλετε να πείτε απευθυνόμενος στον κόσμο γι' αυτά τα δύο χρόνια πανδημίας που περάσαν
Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο είναι να υπάρχει ενότητα συσπείρωση για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επιβιώσουμε στο χώρο της τέχνης!!!
4. Τι θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον;
Αυτό που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον το έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις θα ήταν ένα CD με ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας καθώς ακόμη ένα CD με κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο και κάποιες δικές μου συνθέσεις!!!
5. Θα θέλατε να ευχηθείτε τώρα κάτι για τις άγιες μέρες του Πάσχα;
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και το φως της Ανάστασης να φωτίσει όλες τις ψυχές των ανθρώπων να υπάρχει αγάπη μεταξύ μας και ομόνοια σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είστε καλά κύριε Πέτρο!
 

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση της δουλειάς και του ταλέντου του τόσο στην προσωπική του σελίδα στο
Facebook: Χρηστος Μυλωνοπουλος, όσο και στο κανάλι του στο Youtube: Χρήστος Μυλωνόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: