Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ντράπηκε και η ντροπή! Η ΚΕΔΕ πανηγυρίζει για τη “διπλή σύνταξη” αιρετών

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια. Την στιγμή που πάνω από το 60% των νοικοκυριών της χώρας κόβουν βασικά είδη για να τα βγάλουν πέρα. Την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν μείνει να παλεύουν με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις έχοντας να πάρουν αύξηση 12 χρόνια!!! Αυτή την ώρα ορισμένοι δήμαρχοι (για να μην τους αδικούμε όλους) με μπροστάρη την ΚΕΔΕ και τον, κατά ΣΥΡΙΖΑ, “πιο φιλοκυβερνητικό πρόεδρο που πέρασε ποτέ” Δ. Παπαστεργίου, βγήκαν να δηλώσουν δικαιωμένοι που θα λάβουν «δεύτερη σύνταξη»!!!
Ναι! Σωστά διαβάσατε το υπουργείο Εργασίας έκανε ένα δωράκι «Πασχαλινό» στους αιρετούς με εγκύκλιο που πέρασε στα ψιλά γράμματα τη Μεγάλη Τετάρτη, με την οποία, σύμφωνα το Ενιαία Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη περίπου 1.200 πρώην δήμαρχοι και νομάρχες ανά την Επικράτεια. Το ΕΝΔΙΣΥ υπενθυμίζει ότι η Πολιτεία δεν χορηγεί διπλές συντάξεις, ούτε στις χήρες!. Αλλά για τα …μάτια των (“γαλάζιων”) αιρετών, από τους οποίους περιμένει πολλά στις επικείμενες εκλογές, η κυβέρνηση έκανε μια εξαίρεση!!
Μπορεί γιατί νιώθει τη «γαλάζια» ΚΕΔΕ δικό της παιδί; Δεν γνωρίζουμε! Πάντως με εντολή Μητσοτάκη το «δώρο» δόθηκε…
Μιλά για δικαίωση!
Όμως αυτό που ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι η ΚΕΔΕ βγήκε να μιλήσει για δικαίωση και ισοτιμία! «Ένα χρόνιο αίτημα των αιρετών αυτοδιοικητικών και της ΚΕΔΕ ικανοποιείται με δίκαιο και ισότιμο προς όλους τους ασφαλισμένους τρόπο, μετά την έκδοση της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, που αφορά το ζήτημα των διπλών εισφορών που είχαν καταβληθεί από πρώην Δημάρχους, οι οποίες μέχρι πρότινος δεν προσμετρούνταν στις συντάξεις που λάμβαναν», σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ.
Δεν αρκείται όμως σε αυτό και συμπληρώνει εντελώς προκλητικά: «Πλέον, η αδικία αυτή αποκαταστάθηκε»!! «Η αποκατάσταση αυτής της αδικίας ήταν ένα από τα ζητήματα που έθετε προς τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του συγκεκριμένου Υπουργείου η ΚΕΔΕ», συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου, που έχει μάθει να κάνει “ρουσφέτια” σε εκλεκτούς του, τον φίλο του Α. Μπέο και, βεβαίως, τον εαυτό του, ευλογώντας τα «γένια» του και κλείνοντας το «μάτι» στους δημάρχους που τον εξέλεξαν συμπληρώνει: «Η σημερινή της μάλιστα Διοίκηση το είχε βάλει ψηλά στην ατζέντα της από την αρχή της θητείας της, λαμβάνοντας κι ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου» (σ.σ. να σημειωθεί ότι η “ομόφωνη απόφαση”, είναι παλαιότερη και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δεν επιβεβαιώθηκε, με τις παρατάξεις της ΚΕΔΕ να καλούνται να πάρουν θέση).
… Και ήρθε η κυβέρνηση των «αρίστων» και αποκατέστησε την αδικία που υφίστανται οι δήμαρχοι της «γαλάζιας» ΚΕΔΕ.
Και μαθήματα δημοσιογραφίας
Όμως η ΚΕΔΕ του κ. Παπαστεργίου δεν περιορίστηκε μόνο στην καταγραφή και αποκατάσταση της αδικίας στην ανακοίνωση της. Προχώρησε και σε μαθήματα «δημοσιογραφίας» και «δεοντολογίας»!!!
Συγκεκριμένα χωρίς ίχνος ντροπής η ΚΕΔΕ αναφέρει: «Η αποκατάσταση της αδικίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “χαριστική ρύθμιση” που ωφελεί πρώην Δημάρχους, όπως κάποιοι ανεύθυνα έσπευσαν να υποστηρίξουν (…) Η ΚΕΔΕ αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αναφορές και δημοσιεύματα που αναφέρονται υποτιμητικά στους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης».
Και πώς αλλιώς θα έκλεινε μια τέτοια ανακοίνωση της «γαλάζιας» ΚΕΔΕ. Με δημόσια ευχαριστήρια. Το κατανοούμε! Όταν σου κάνουν ένα δώρο πρέπει να λες πάντα ευχαριστώ (το μαθαίναμε από μικρά παιδιά). Τώρα ας τον κάνουν κοτζάμ υπουργοί σωστό είναι να βγάλεις και ανακοίνωση:
«Τέλος, θέλουμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε δημόσια τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, γιατί αντιμετώπισαν το αίτημα της ΚΕΔΕ με υπευθυνότητα και ρεαλισμό κι έδωσαν μια αυτονόητη λύση, που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να δώσει»…
Κύριοι δήμαρχοι της ΚΕΔΕ: «Ντράπηκε και η ντροπή!
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: