Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Προσέλευση φιλάθλων 2021-2022: Ούτε οι συγγενείς και οι φίλοι...

Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία 3ετία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, σε όλους τους τομείς... Υγεία, οικονομία, εργασία, ψυχολογία, σχέσεις, ψυχαγωγία, διασκέδαση όλα δοκιμάστηκαν κι από την πανδημία. Ο αθλητισμός και ειδικά το λαοφιλές ποδόσφαιρο ως πρωτεύοντα από τα πιο σημαντικά... δευτερεύοντα για πολλούς, δεν θα έμειναν ανεπηρέαστα. Είτε πρόκειται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, είτε εν προκειμένω για τα ερασιτεχνικά που δέχθηκαν πολύ ισχυρά πλήγματα, με αποφάσεις, απαγορεύσεις και περιορισμούς που σχεδόν τα απαξίωσαν...
Την προβληματική από κάθε άποψη αγωνιστική περίοδο 2019-2020, διαδέχτηκε η «νεκρή» 2020-2021, για να φτάσουμε στην πιο «κανονική» φετινή 2021-2022, που όμως είχε εμφανή τα «σημάδια» και τις «παρενέργειες» από τις βαθιές «πληγές» των δύο προηγούμενων. Εκτός από τις ομάδες, τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που έχασαν τα «αυγά και τα πασχάλια» (μέρες που είναι), έχασε την επαφή και τον προσανατολισμό του και ο φίλαθλος κόσμος, που πολύ λογικά εκτός από τον φόβο που τον διακατείχε, έθεσε κι άλλες πολύ πιο ζωτικές προτεραιότητες αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Όμως σταδιακά η φίλαθλη «κανονικότητα» φαίνεται να επανήλθε σε πολλές Ενώσεις με σχετικά γεμάτα ερασιτεχνικά γήπεδα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τον πληθυσμό κάθε μικρού ή μεγάλου χωριού, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην δική μας που ο κόσμος συνέχισε να απέχει... Το φαινόμενο αυτό της αποχής, το ζήσαμε πολύ έντονα φέτος και στην δική μας ομάδα, στο δικό μας γήπεδο!
Με 20 ενεργούς γηγενείς ποδοσφαιριστές από το 29μελές αριθμητικά φετινό ρόστερ, ο μέσος όρος εισιτηρίων ήταν 35,5 ανά αγώνα, σε σύνολο 11 εντός έδρας αγώνων (10 πρωτάθλημα + 1 κύπελλο)! Όλα τα παιχνίδια να παρακολουθούσε κανείς φέτος, η ετήσια επιβάρυνσή του θα ήταν μόλις 55 ευρώ ή 0,15 λεπτά την μέρα! Σ' ένα χωριό 3.000 περίπου κατοίκων, που απ' αυτούς σίγουρα οι 500 το λιγότερο είναι φίλοι ή οπαδοί του αθλήματος, με την τοπική ομάδα να έχει σχεδόν κάθε χρόνο αξιόλογους ποδοσφαιριστές και μια αξιόλογη παρουσία και πρωταγωνιστική πορεία, ο μέσος όρος 35,5 είναι εντελώς αδικαιολόγητος και ανεξήγητος. Ένας γονέας-κηδεμόνας, κι ένας τουλάχιστον φίλος των παιδιών που συμμετείχαν στο ρόστερ, αρκούσαν για να υπερδιπλασιαστεί αυτός ο αριθμός! Φαντάζει πάμπτωχος ο αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν και μέλη της διοίκησης, που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των «συγγενών και φίλων» των ποδοσφαιριστών που λογικά θα έπρεπε να είναι παρόντες σε κάποια έστω παιχνίδια και φυσικά οι «φιλοξενούμενοι» φίλαθλοι, που αριθμητικά μπορεί να μην ήταν πολυπληθείς, ήταν όμως αναλογικά με τα εισιτήρια και την συνολική παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, ένας αξιοσέβαστος αριθμός, που άγγιζε κατά περίσταση μέχρι και το 30% του συνόλου... Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ούτε τα έξοδα κάθε αγώνα δεν έβγαιναν, πόσο μάλλον τα ετήσια λειτουργικά για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο που φέτος μάλιστα, είχε και την επιπλέον επιβάρυνση από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων!
Πάντως η χρονιά «βγήκε» εύκολα ή δύσκολα, με τις προσπάθειες της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών πρωτίστως, αλλά και την στήριξη όσων «πιστών» φίλων και χορηγών έσπευσαν να στηρίξουν όπως μπορούσαν και τους ευχαριστούμε γ' αυτό!
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί προκαταρκτική συνάντηση φίλων και μελών πριν την επικείμενη εκλογική γενική συνέλευση, ώστε να γίνουν οι πρώτες διερευνητικές για την εκλογή νέας διοίκησης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: