Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Και μπόνους 16 εκατ. ευρώ δίνει ο Στάσσης στον εαυτό του και τα golden boys;

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά από νέο δημοσίευμα για τον πρόεδρο της ΔΕΗ, με την Κουμουνδούρου να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον Κ. Μητσοτάκη • Η «Δημοκρατία» κάνει λόγο για μπόνους-μαμούθ στον ίδιο και τα golden boys της εταιρείας, ενώ δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει ο θόρυβος για το παλάτι που χτίζει στη Τζιά • Επιβεβαιώνει το μπόνους η ΔΕΗ, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει δοθεί λόγω κρίσης.
Έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από νέο δημοσίευμα για τον πρόεδρο της ΔΕΗ, με την Κουμουνδούρου να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον Κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο δημοσιεύεται αύριο, ο Γιώργος Στάσσης φέρεται να ετοιμάζει πάρτι με τα λεφτά της ΔΕΗ, κάνοντας δώρο στον εαυτό του και άλλα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης 1.856.000 μετοχές, εξαργυρώνοντας τη μεγάλη αύξηση εσόδων της εταιρείας λόγω ενεργειακής ακρίβειας και ρήτρας αναπροσαρμογής που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι οι σχεδόν δύο εκατομμύρια μετοχές της ΔΕΗ έχουν αξία που ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ και καλεί τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από τη θέση του. «Εάν συνεχίσει να τον καλύπτει, τότε λειτουργεί με δική του εντολή» σχολιάζει σε υψηλούς τόνους.
Η ανακοίνωση
Μπόνους Στάσση 16 εκατ. ευρώ στον εαυτό του ενώ οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς – Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να τον καλύπτει, τότε λειτουργεί με δική του εντολή
Ο κ. Στάσσης προφανώς δεν βγαίνει με 360.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.000 ευρώ τη μέρα (σε αντίθεση με τα 60.000 του προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ) και για αυτό, όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ.
Αυτά, την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν όχι απλά να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά ούτε να αγοράσουν τα απαραίτητα για να βγάλουν το μήνα. Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Μητσοτάκης κόπτεται να ανέβει η μετοχή της ΔΕΗ ενώ πνίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως επίσης και ποιοι ακριβώς είναι οι «τζαμπατζήδες» που κατήγγειλε ο κ. Οικονόμου.
Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα:
Εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να καλύπτει το πλιάτσικο του εκλεκτού του και δεν τον αποπέμψει, ακυρώνοντας φυσικά και το μπόνους, σημαίνει ότι ο κ. Στάσσης λειτουργεί απλά ως μπροστινός με δική του εντολή.
Αυτό είναι το δεύτερο «χτύπημα» για τον εκλεκτό του πρωθυπουργού για τη ΔΕΗ, καθώς δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει ο ορυμαγδός αντιδράσεων για δημοσίευμα (πάλι της Δημοκρατίας) σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Στάσσης, χτίζει ένα υπερπολυτελές σπίτι στη Τζια 749 τ.μ.
Η κυβέρνηση έχει δεχθεί σφοδρή κριτική με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές, όμως έσπευσε να καλύψει πλήρως το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας, ο οποίος πληρώνεται με χίλια ευρώ την ημέρα.
Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει το μπόνους που δεν έχει δοθεί λόγω κρίσης
Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επιχείρησε να απαντήσει στα παραπάνω, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως στις 4 Ιουνίου του 2021 ψηφίστηκε το μπόνους, το οποίο ωστόσο σημειώνει ότι δεν έχει ασκηθεί, ούτε θα ασκηθεί, όσο διαρκεί η κρίση.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών. Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: