Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το χρηματιστήριο ενέργειας και η μνήμη “αριστερού” χρυσόψαρου

Ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει “γδύσει” τον λαό με τις τιμές στο ρεύμα, ότι ο θατσερισμός της δεν έχει προηγούμενο, ότι η εξυπηρέτηση των καπιταλιστών αποτελεί την πρώτη φύση της, ότι πανηγύριζε για το γεγονός ότι ένα κοινωνικό αγαθό όπως η ενέργεια έχει παραδοθεί στην γκανιότα του χρηματιστηρίου, όλα αυτά είναι γνωστά και αυταπόδεικτα.
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν – για μια ακόμα φορά – να βγάλουν την ουρίτσα τους απέξω.
Για όσους, λοιπόν, έχουν μνήμη “αριστερού” χρυσόψαρου, το παρακάτω βιντεάκι θα φρεσκάρει λίγο τη μνήμη τους. Όταν, επομένως, μας εξηγήσουν τι έγινε και από την κατάργηση των μνημονίων πήγαμε στην ψήφιση και 3ου Μνημονίου, αμέσως μετά ας βρουν λίγο χρόνο να μας εξηγήσουν και τούτο:
Τι πήγε άραγε στραβά στον “αριστερά” διαχειριζόμενο καπιταλισμό τους κι αντί για “ανταγωνισμό” με “θετικό όφελος” για τον καταναλωτή, όπως έταζαν το 2017, μας προέκυψε ληστεία; Τι συνέβη με το “αριστερό”τους… χρηματιστήριο ενέργειας κι αντί να “πέφτουν οι τιμές”, όπως έλεγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε που καθιέρωνε το χρηματιστήριο ενέργειας, οι τιμές, αντιθέτως, προκαλούν ηλεκτροσόκ σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ε; 
 
 
Νίκος Μπογιόπουλος
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: