Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Το Μαξίμου καλύπτει απόλυτα τον Στάσση της ΔΕΗ για τη βίλα

Στις καταγγελίες περί golden boy απάντησε ο Γ. Οικόνομου, καλύπτοντας και επισήμως εκ μέρους της κυβέρνησης τον πρόεδρο της ΔΕΗ
Απόλυτη κάλυψη προσφέρει το Μαξίμου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, αναφορικά με δημοσίευμα, που τον φέρει να κτίζει “αυτοκρατορικό ανάκτορο” στην Τζιά, την ώρα που η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα προκαλεί “ηλεκτροσόκ” στους καταναλωτές.
Για το θέμα ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κάλυψε τον πρόεδρο της ΔΕΗ και επισήμως, κινούμενος στη γραμμή “κύκλων” της επιχείρησης, που με διαρροές είχαν απαντήσει χθες στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”.
Ο κ. Οικονόμου συγκεκριμένα δήλωσε ότι: “Καταρχήν, αν υπάρχουν οποιεσδήποτε καταγγελίες, η χώρα έχει θεσμικά όργανα που τις καταγγελίες αυτές τις διερευνά” και πρόσθεσε:
“Από εκεί και πέρα, ο κ. Στάσσης, πολύ πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, είχε μία επαγγελματική πορεία σε σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες, με πολύ υψηλές αμοιβές, που του επέτρεψαν να δρομολογήσει από πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και να υλοποιεί την επένδυση αυτή”.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Στάσσης κτίζει δύο υπερπολυτελείς κατοικίες 759,15 τμ, σε οικόπεδο έκτασης 8.500 τμ, στην Τζιά.
Στο δημοσίευμα είχε απαντήσει χθες η ΔΕΗ ανεπισήμως δια κύκλων, αναφέροντας ότι η αγορά οικοπέδου έγινε πριν ο κ.Στάσσης αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ και ότι η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι κύκλοι επικαλούνταν ότι: “Ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ. Σημειώνουν δε πως η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα. Ο κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών.”

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: