Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Πυρά της αντιπολίτευσης για το «προκλητικό» ταξίδι του πρωθυπουργού στην Σκωτία

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης έχει συγκεντρώσει για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός μετά το «προκλητικό» ταξίδι του στη Σκωτία, όπου θα βρεθεί με «ειδικούς» για την «αξιοποίηση» των κτημάτων του Τατοΐου που βρίσκεται σε χρόνια παραμέληση, ενώ αποτελεί δημόσιο θησαυρό για τους πολίτες και τους κατοίκους της Αττικής, η οποία έχει ανάγκη από ανοιχτούς στον πληθυσμό χώρους πρασίνου.
ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης συναντιέται με πρίγκιπες για το Τατόι αντί να ακούει τις προτάσεις του λαού»
«Αντί να ακούσει προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής συναντιέται με πρίγκιπες για το Τατόι» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Σκωτία προκειμένου να συναντήσει τον πρίγκηπα Κάρολο.
Το σχόλιο του ΚΚΕ:
«Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες. Θα μπορούσε να τις βρει στις προτάσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που εδώ και χρόνια διεκδικούν την αξιοποίηση του κτήματος προς όφελος του λαού όλου του Λεκανοπεδίου, μαζί με την αποκατάσταση και προστασία του παρακείμενου δάσους» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σκωτία και τα σχέδια για την "αξιοποίηση" του κτήματος Τατοΐου».
«Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε επιχειρηματική εκμετάλλευση -με όποια «βιτρίνα» κι αν εμφανιστεί- κι αξιοποίηση για "λίγους και εκλεκτούς" μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, παρουσιάζοντας το σχετικό σχέδιο» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ»
Πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την επίσκεψή του στη Σκοτία και τη συνάντηση με τον πρίγκηπα Κάρολο εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για πολιτικό «unfair».
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:
Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.
Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση... βασιλικών κτημάτων.
Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι' αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.
Το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες.
Στο ίδιο κλίμα με τον Γιάννη Οικονόμου ήταν και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:
«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”. Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνωμοσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: