Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Εργαζόμενοι ΚΕΠ κατά Πιερρακάκη, Λιβάνιου: Μας κορόιδεψαν για το επίδομα καυσίμων

Την απαράδεκτη και ανεύθυνη στάση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με το επίδομα καυσίμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΚΕΠ.
Όπως τονίζει, “το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εμμένοντας στην ανακόλουθη συμπεριφορά του εφάρμοσε για μία ακόμη φορά τη συνήθη πρακτική της ενημέρωσης “on the fly”. Μολονότι δόθηκαν κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του υπουργείου για τη μη εμπλοκή στων ΚΕΠ στο επίδομα βενζίνης, η σχετική εγκύκλιος εστάλη μόλις μία ημέρα πριν, ημέρα αργίας στην προκειμένη περίπτωση.”
Και συνεχίζει: “Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι πληροφορίες δίνονται την προηγούμενη της έναρξης ημέρα, καθιστώντας πλέον πάγια τη τακτική αυτή. Με προχειρότητα και χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο ενημέρωσης οι υπάλληλοι σαν να βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο οφείλουν να εφαρμόζουν τις εγκυκλίους αυθημερόν. Επιπλέον παρά τον περιορισμό υποβολής στους πολίτες σύμφωνα με το ΑΦΜ, στα ΚΕΠ καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπήρξε, ώστε να μειωθεί ο φόρτος τόσο στην προσέλευση όσο και στην ίδια την εφαρμογή, με τη γνωστή επίπτωση να εμφανίζονται
προβλήματα συνδεσιμότητας και ασυνέπειας. Ως συνήθως οι υπάλληλοι καλούνται να λύσουν όλες τις αστοχίες και τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν κατά την εκτέλεση, και επιπλέον να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αντιμετωπίζοντας τον εκνευρισμό τους.
Δυστυχώς παρά τις αντιρρήσεις που έχουμε εκφράσει πολλάκις, τις υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν ούτε αυτή τη φορά υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση. Δεν είναι έργο των υπαλλήλων να απολογούνται για την αναποτελεσματικότητα και τον ελλιπή σχεδιασμό, όπως δεν είναι ευθύνη τους η ανάθεση διαδικασιών χωρίς οργάνωση. Η επιλογή επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και του πολιτικού παιχνιδιού αντί της ουσιαστικής προσέγγισης δεν μπορεί να επιβαρύνει τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Η ΠΟΣΕΚΕΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και ανεύθυνη στάση του υπουργείου, καθώς η αναλγησία έχει οικονομικό και εργασιακό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Δε θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί η αξιοπιστία των ΚΕΠ στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων και θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης.”

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: