Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Νέες ρωσικές απειλές: "Το Λονδίνο θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε 200 δευτερόλεπτα"

Ένας χάρτης με τους πιθανούς χρόνους που θα χρειάζονταν οι πυρηνικοί πύραυλοι προκειμένου να καταστρέψουν Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο παρουσιάστηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση.
Μια προσομοίωση πυραυλικής επίθεσης παρουσιάστηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση, "αποδεικνύοντας" πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να ισοπεδώσει τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε χρόνο... dt, εάν το επιθυμούσε.
Η παραπάνω κίνηση, έρχεται μια μέρα μετά τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Άμυνας πως η χώρα υποστηρίζει τα χτυπήματα των ουκρανικών δυνάμεων στις ρωσικές υλικοτεχνικές υποδομές.
Με το κλίμα να παραμένει τεταμένο, οι παρουσιαστές της εκπομπής "60 λεπτά" της ρωσικής τηλεόρασης υποστήριξαν πως Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο θα μπορούσαν να καταστραφούν ολοσχερώς μέσα σε μόλις 200 δευτερόλεπτα, εάν η Ρωσία αποφάσιζε να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους.
Όλα αυτά, μετά και τις προειδοποιήσεις του πρώην αρχηγού του ΝΑΤΟ, Ρίτσαρντ Σέριφ, πως η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για το "χειρότερο δυνατό σενάριο", μετά και τις αναφορές πως ο Πούτιν μπορεί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της ημέρας της νίκης της χώρας στις 9 Μαΐου για να κηρύξει "ολοκληρωτικό πόλεμο" στην Ουκρανία.
Στην εκπομπή της Πέμπτης, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα έναντι της Βρετανίας. "Ένας πύραυλος Sarmat και οι Βρετανικές νήσοι θα εξαφανίζονταν" με έναν εκ των παρουσιαστών να απαντά πως και η Βρετανία διαθέτει πυρηνικά και πως "κανείς δεν θα επιβίωνε από έναν τέτοιο πόλεμο".
Οι παραγωγοί της εκπομπής έδειξαν τότε στους τηλεθεατές έναν χάρτη, με τους πιθανούς χρόνους που θα χρειάζονταν οι πύραυλοι μέχρι να προσγειωθούν από το Καλίνινγκραντ στο Βερολίνο (106 δευτερόλεπτα), στο Παρίσι (200 δευτερόλεπτα) και στο Λονδίνο (202 δευτερόλεπτα).
 
Μόσχα: Οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου πρέπει να διατηρηθούν στο ελάχιστο
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου πρέπει να παραμείνουν στο ελάχιστο και ότι θα πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε ένοπλη σύρραξη μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, σύμφωνα με το TASS.
Το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων αναμετέδωσε το Reuters.
Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι όλες οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη λογική που καθορίζεται στα επίσημα έγγραφα που έχουν στόχο την αποτροπή πυρηνικού πολέμου. «Η Ρωσία ακολουθεί ξεκάθαρα αυτή την κατανόηση», τόνισε ο Γερμάκοφ.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: