Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η ΕΕ πληρώνει στη Ρωσία καθημερινά 450 εκατομμύρια δολάρια για πετρέλαιο και 400 για φυσικό αέριο

Συνολικά 47 δισ. ευρώ στη Ρωσία για προμήθειες ενέργειας έχει πληρώσει η ΕΕ από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με τον Bahattin Gönyultash, τον συγγραφέα του άρθρου, η ΕΕ είναι «πρακτικά αλυσοδεμένη» στη Ρωσία με αγωγούς φυσικού αερίου, γι’ αυτό και δεν μπορεί να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας.
«Η ΕΕ πληρώνει στη Μόσχα καθημερινά 450 εκατομμύρια δολάρια για πετρέλαιο και 400 εκατομμύρια δολάρια για φυσικό αέριο» σημειώνει το άρθρο και προσθέτει πως από την έναρξη του πολέμου «περισσότερα από 47 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα για προμήθειες ενέργειας».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η πιθανή επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και να βλάψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης θα επηρεάσει ευνοϊκά τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα θα μπορεί να πουλά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον υπόλοιπο κόσμο σε υψηλές τιμές.
Αναφέρει ακόμα ότι η ΕΕ δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ανάγκες με υγροποιημένο αέριο LNG, στην περίπτωση που διακόψει τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία.

Aπό 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: