Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η πραγματική πανδημία

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, με τα πολλά βγήκα κι εγώ την προηγούμενη βδομάδα θετικός μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Τυχερός είμαι - η Ομικρον μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά σε προηγούμενες εκδοχές, λιγάκι πονοκέφαλο είχα, κάτι δέκατα, κι όλα καλά. Αρκεί βέβαια να έχεις εμβολιαστεί, να μην είσαι ηλικιωμένος ή ανοσοκατεσταλμένος και να μην έχεις σοβαρά υποκείμενα νοσήματα: τότε όχι μόνο μπορεί να γίνει επικίνδυνη σαν τα ξαδέλφια της, τη Δέλτα και τις άλλες, αλλά κάλλιστα μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο, όπως βλέπουμε άλλωστε και από τις καθημερινές, επίμονες «τριαντάρες» και «σαραντάρες» των θανάτων. Και απ' ό,τι ξέρω η Ομικρον είναι τρομερά μεταδοτική. Μεγάλοι άνθρωποι, θα πείτε - και λοιπόν; Γιατί να μη ζήσουνε μερικά χρονάκια παραπάνω; Ποιος θα αποφασίσει πότε είναι η ώρα του άλλου να πεθάνει - ο Μητσοτάκουλας ή ο Θανασάκης Κωνσταντίνου Πλεύρης;
Γιατί τα γράφω αυτά: διότι χτες, μετά από οχτώ μέρες «χαλαρής» ασθένειας και κατ' οίκον περιορισμού, πήγα σε μεγάλο φαρμακείο του Παγκρατίου να κάνω ράπιντ, μπας και ξαναβγώ στην άτιμη την κενωνία, αλλά προέκυψα πάλι θετικός. «Χμμμμμ, είναι πολύ αχνή η γραμμή σας, μάλλον είστε τόσο όσο», μου είπε η ευγενέστατη βοηθός. «Αχνή - ξεαχνή, σημασία έχει ότι είμαι θετικός και άρα μπορώ να κολλήσω κάποιον άλλον, σωστά;» - της απαντάω. Ασφαλώς, μου λέει, από τη στιγμή που είστε θετικός, μπορείτε να μεταδώσετε τον ιό. Θέλετε να το καταγράψουμε ή όχι; Εκεί έμεινα... Παυλόπουλος: τι εννοείτε αν θέλω, δεν είναι υποχρεωτικό; Ξέρετε, μου λέει, ανάλογα με την υπηρεσία σας... Πολλοί μας ζητάνε να μην το καταγράψουμε, από τη στιγμή που στις πέντε μέρες το κράτος λέει ότι μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας. Μα αυτό είναι απαράδεκτο, της λέω θυμωμένα, αντιεπιστημονικό - πώς το επιτρέπετε; Η κοπέλα κατέβασε το κεφάλι - τι να κάνουμε, μου λέει, αυτό λέει το υπουργείο.
Εφυγα θολωμένος, γύρισα σπίτι με χειρότερο πονοκέφαλο από πριν. Τριάντα χιλιάδες έχουνε πεθάνει, οι περισσότεροι άκλαυτοι, εκτός ΜΕΘ, αλλά μυαλό δεν βάζουμε. Η πανδημία αυτή αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστεί, αλλά η πραγματική πανδημία, τα σκυλιά των αφεντικών -οι Πλεύρηδες και οι Μητσοτάκηδες του μάταιου τούτου κόσμου-, θα παραμείνουν.

Γιώργος Τσιάρας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: