Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος είναι μεγαλύτερη του 1,5 δις

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την αποδοτικότητα των υπουργών του, πολύ σύντομα οι πολίτες θα τους απαλλάξουν όλους μαζί από τα καθήκοντα τους»
Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την ακρίβεια στην ενέργεια απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο», σημειώνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «εδώ και οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας».
«Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%. Εδώ και ενάμισι μήνα όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την «άσκηση»», υπογραμμίζει και σχολιάζει: «Και σήμερα, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά. Για να μην έχει λοιπόν καμία απορία ο κ. Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δισ. που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή».
«Ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επί ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία.
Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δε κρύβονται, όσες αλχημείες και όσους συμψηφισμούς και αν επιχειρήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την αποδοτικότητα των υπουργών του, πολύ σύντομα οι πολίτες θα τους απαλλάξουν όλους μαζί από τα καθήκοντα τους»
«Οι γελοίες διαρροές του κ. Μητσοτάκη μήπως και πείσει πως δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι υπουργοί του για τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησής του και τα απελπιστικά αδιέξοδα των πολιτών, δεν πείθουν ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ, που ενίοτε δαγκώνει και κανέναν», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την αποδοτικότητά τους», συνεχίζουν οι πηγές της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα οι πολίτες θα τους απαλλάξουν όλους μαζί από τα καθήκοντά τους».
 
Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: