Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας: Ο χρόνος επίσημων συμμετοχών των ποδοσφαιριστών και οι σκόρερς της φετινής αγωνιστικής περιόδου

Αναλυτικά τα λεπτά των επίσημων συμμετοχών και των αγώνων όλων των ποδοσφαιριστών σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καθώς και οι σκόρερς της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δεδομένων των ιδιαίτερων φετινών δύσκολων συνθηκών από κάθε άποψη και της αρκετά σύντομης χρονικά αγωνιστικής περιόδου (20 αγώνες πρωτάθλημα + 2 αγώνες κύπελλο), κάποιοι διέλυσαν στην κυριολεξία τα ατομικά τους ρεκόρ τόσο σε συμμετοχές όσο και σε τέρματα, όπου κι αν αγωνίστηκαν μέχρι σήμερα, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν «αρνητικά» ρεκόρ καριέρας τόσο σε συμμετοχές όσο και σε παραγωγικότητα... 
Στα αξιοσημείωτα για κάθε χωριό που σέβεται την αθλητική του «υπόσταση» και την ομάδα του, ότι υπήρξαν αγώνες που τα 9/11 της 11άδας αποτελούνταν από γηγενείς ποδοσφαιριστές, από τους 20 συνολικά αριθμητικά που περιελάμβανε το φετινό ρόστερ και χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικά και περιοδικά, είτε ολοκλήρωσαν, είτε για κάποιο (κυρίως ιατρικό) λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την χρονιά! Αυτοί ήταν ο βασικός και σοβαρότερος λόγος, που συνεπικουρούμενοι με τα υπόλοιπα «δικά μας» παιδιά που δεν κατάγονται από την Πέλλα αλλά έχουν έχουν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς μ΄αυτή, που φέτος η ομάδα ξαναδημιουργήθηκε σχεδόν από τις «στάχτες» της και κατέβηκε και αγωνίστηκε αξιοπρεπέστατα στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Πέλλας.
Ενδεικτικά η πρώτη 5άδα στο σύνολο των επίσημων συμμετοχών...
Η πρώτη 5άδα
  1. Δημήτρης Μήτκας 1.866 λεπτά σε 22 αγώνες
  2. Αλέξανδρος Σαββουλίδης 1.716 λεπτά σε 20 αγώνες
  3. Νίκος Πιτσάρης 1.682 λεπτά σε 20 αγώνες
  4. Νίκος Τζιότζιος 1.668 λεπτά σε 19 αγώνες
  5. Ζαφείρης Παναγιωτέλης 1.620 λεπτά σε 19 αγώνες
Ειδικά στα play off, 1ος ήταν ο Ηλιας Πλιογκας με 540 λεπτά σε 6 αγώνες, 2ος ο Δημήτρης Μήτκας με 525 λεπτά σε 6 αγώνες, 3ος ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης με 453 λεπτά σε 6 αγώνες, 4ος ο Νίκος Πιτσάρης με 450 λεπτά σε 5 αγώνες, 5ος ο Αλέξανδρος Σαββουλίδης με 435 λεπτά σε 5 αγώνες και 6ος ο Χρήστος Γουργούνης με 424 λεπτά σε 5 αγώνες. 
Οι συμμετοχές όλων των ποδοσφαιριστών στην κανονική περίοδο και τα Play Off
Η διοίκηση θέλοντας να επιβραβεύσει αρχικά τους πιο συνεπείς (έστω κι αν εκ των προτέρων ήταν δεδομένη, γνωστή και δικαιολογημένη η «ασυνέπεια» κάποιων και δυστυχώς δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να είναι συνεπείς και να συναγωνιστούν εξίσου) και έπειτα τους νεαρούς (Under 18) που και στα πιο δύσκολα ήταν παρόντες «διασώζοντας» με την παρουσία τους το γόητρο, την υστεροφημία αλλά και μια... πολύ πιθανή τιμωρία της ομάδας, πρόσφερε κάποια συμβολικά αθλητικά δωράκια στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:
  1. Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στους επίσημους αγώνες: 1 Μπουφάν Givova*
  2. Πρώτος και δεύτερος σε προπονήσεις και φιλικούς αγώνες, (απ' αυτή την κατηγορία θα εξαιρέθηκε ο πρώτος της 1ης κατηγορίας): 2 Σετ Φόρμας Προπόνησης Capri Givova**
  3. Όλους τους νεαρούς (Under 18) ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, με απεριόριστο σεβασμό στους μεγαλύτερους, που προφανώς αντιλαμβάνονται πλήρως την συγκεκριμένη χειρονομία (κι απ' αυτή την κατηγορία εξαιρέθηκαν οι πρώτοι της 1ης και 2ης κατηγορίας): T-shirt Γκρι Givova***
*** Όλα τα προϊόντα-δώρα φέρουν το έμβλημα στο στήθος και το όνομα της ομάδας μας στην πλάτη υποχρεωτικά και είναι προσωπικά.
Οι δικαιούχοι της 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας:
1η Κατηγορία: Δημήτρης Μήτκας
2η Κατηγορία: Αλέξανδρος Σαββουλίδης, Χρήστος Αλμπάνης
3η Κατηγορία: Νίκος Πιτσάρης, Ηρακλής Κωνσταντινίδης, Χρήστος Γουργούνης, Γεώργιος Βασιλάς και Κωνσταντίνος Ζηματίκας.
Οι σκόρερς

Οι σκόρερς που πέτυχαν τα 32 γκολ της ομάδας μας στο πρωτάθλημα (27) και το κύπελλο (5) της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022:
  • Βογιατζής Νίκος - 6 γκολ (1 πέναλτι)
  • Μήτκας Δημήτρης - 6 γκολ
  • Κούμπους Γιάννης - 5 γκολ (4 κύπελλο - 1 εύστοχο πέναλτι - 1 χαμένο πέναλτι)
  • Τζιότζιος Νίκος - 4 γκολ (1 κύπελλο - 2 πέναλτι)
  • Ηλιάδης Ηλίας - 2 γκολ
  • Καμπούρης Κωστής - 2 γκολ (1 εύστοχο πέναλτι - 1 χαμένο πέναλτι)
  • Πλιόγκας Ηλίας - 2 γκολ
  • Ζηματίκας Κων/νος - 1 γκολ
  • Λαμπρούδης Παναγιώτης - 1 γκολ
  • Μπουράκης Δημήτρης - 1 γκολ
  • Πιτσάρης Νίκος - 1 γκολ
  • Στάγκος Μπάμπης - 1 γκολ
⚽Το «μισοάδειο ποτήρι» δείχνει, ότι σε μια άλλη, όχι πολύ παλαιότερη «γεωλογικά» ποδοσφαιρική περίοδο, ίσως αυτόν τον συνολικό αριθμό τερμάτων, να τον είχαν πετύχει χωρίς υπερβολή, δύο ή το πολύ τρεις ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ στις σχετικά καλές παραγωγικά χρονιές τους, δεδομένων πάντα και των περιορισμένων φετινών αγωνιστικών (20 πρωτάθλημα + 2 κύπελλο).
⚽Το «μισογεμάτο» από την άλλη δείχνει έναν σχετικό πλουραλισμό, δλδ ότι σκόραραν 12 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: