Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Πήρε και το κύπελλο ο Τριπόταμος

Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας. Οι δυο ομάδες μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά έμειναν στο 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στα πέναλτι, ο Τριπόταμος κέρδισε το ματς με 5-4 και κατέκτησε το κύπελλο.
Στο πρώτο μέρος την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε ο Τριπόταμος. Δημιούργησε απειλές στην αντίπαλη περιοχή, κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Από την άλλη, τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και αρκέστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου σε ανασταλτικό ρόλο.
Στο 13’ ο Μετάι έκανε την σέντρα αλλά ο Μπικάρης δεν μπόρεσε από κοντά. Το ίδιο συνέβη και στο 16’ όταν ο Αχαλινόπουλος έβγαλε μόνο τον Γιόνδη. Στο 18’ ο Μετάι έκανε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση αλλά δεν βρήκε στόχο.
Μετά το εικοσάλεπτο, τα Τρίκαλα μπόρεσαν και κράτησαν μακριά από την εστία τους τον αντίπαλο αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και να «φτιάξουν» παιχνίδι.
Ο Τριπόταμος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 45’ να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπουλάρι έφυγε μόνος στην κόντρα επίθεση, όμως ο τερματοφύλακας των Τρικάλων απόκρουσε με δυσκολία το σουτ.
Στο δεύτερο μέρος τα Τρίκαλα ισορρόπησαν, πήραν τον έλεγχο και έγιναν απειλητικά. Στο 54’ ο Ζυγκερίδες βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε προωθημένη μπαλιά στον Λίτσι, ο τελευταίος πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Προβατίδη, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Στο 60’ τα Τρίκαλα έβγαλαν νέα αντεπίθεση με τον Λίτσι να μπαίνει μόνος από δεξιά αλλά το σουτ αποκρούστηκε από τον Κύρου.
Στο 82’ μετά από κόρνερ του Κιρκιλιανίδη, ο Τσιρίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τα Τρίκαλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Πέικου, ο Ζυγκερίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού, έστρωσε στον Βασίλτση ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το ματς πήγε στην παράταση.
Και στο 30λεπτο της παράτασης τα Τρίκαλα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ο Βασίλτσης στο 96’ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στο δεύτερο μέρος, μετά από κόρνερ του Κιρκιλιανίδη, ο Τσιρίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Και στον έξτρα χρόνο οι ομάδες έμειναν στο 0-0 και το παιχνίδι πήγε στην πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Μπρέγκου: 1-0
Αβραμόπουλος: δοκάρι
Τούφας: Μπλόκαρε ο Αργυρόπουλος
Τσιρίδης: 1-1
Μπαλάφας: 2-1
Τσιούχας: 2-2
Μπουλάρι: 3-2
Πέικος: 3-3
Αχαλινόπουλος: 4-3
Ζυγκερίδης: 4-4
Σοφιανίδης: 5-4
Κέλο: άουτ

Διαιτητής: Κελεσίδης (Χαλατζούκας, Αργυρίου)

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ: Κύρου, Μπέσσας, Μπαλάφας, Αχαλινόπουλος, Γκιντίδης, Κόλα (70’ Μπρέγκου), Προβατίδης (70’ Τούφας), Μπικιάρης (65’ Βασιλείου), Μετάι (85’ Παπαδόπουλος), Μπουλάρι, Γιόνδης (85’ Σοφιανίδης).
ΤΡΙΚΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Ατανάσοφ (90+ Τσιούχας), Κιρκιλιανίδης, Πέικος, Τσιρίδης, Περτσιούνης, Αβραμόπουλος, Γεωργίου (32’ Κέλο), Πιπιλιάρης (89’ Βασίλτσης), Μουρατίδης (32’ Ζυγκερίδης), Λίτσι (115’ Βασάρας)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: