Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πετάνε έξω από το Συνέδριο της ΝΔ τους συνδικαλιστές με εντολή Μητσοτάκη

«Πετάνε εμάς από το Συνέδριο για να ακούγονται μόνο τα golden boys!», αναφέρουν οργισμένοι συνδικαλιστές της ΝΔ. 
Αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την εντολή του Γραμματέα του κόμματος Παύλου Μαρινάκη (κατόπιν απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη) να αποκλειστούν από το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών!
Με την ανάδειξη στην ηγεσία κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το Καταστατικό του κόμματος και δεν συμμετέχουν έτσι εξ οφ'ιτσιο 101 στελέχη από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και 101 στελέχη από τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, όπως προβλεπόταν! Αυτοδικαίως, συμμετέχουν μόνο ο πρόεδρος ή ο ΓΓ των τριτοβάθμιων οργανώσεων εφόσον ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή μόνο ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσιούκης. Ούτε καν ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα» και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Τάσος Γκιάτης!
Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, όπως επιμένουν διασταυρωμένες πληροφορίες, γινόταν μια συζήτηση, κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών, να συμμετέχουν έστω οι επικεφαλής των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Κατατέθηκε μάλιστα πρόταση να επανέλθει η πρόβλεψη για τη συμμετοχή 101 συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και 101 στελεχών της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, η οποία όμως απερρίφθηκε... άνευ επαίνων.
Με απόφαση της ηγεσίας, όπως ενημερώθηκε ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Θεόδωρος Κόλλιας, δεν αλλάζει τίποτα και ουδείς συνδικαλιστής πλην του Νίκου Κιουτσιούκη θα συμμετάσχει ως αριστίνδην στο Συνέδριο της ΝΔ.
«Πετάνε εμάς από το Συνέδριο για να ακούγονται μόνο τα golden boys!», αναφέρουν οργισμένοι συνδικαλιστές της ΝΔ που επικοινώνησαν μαζί μας, επιβεβαιώνοντας τον αναβρασμό που επικρατεί στη «γαλάζια» παράταξη.
Το Συνέδριο της ΝΔ διεξάγεται 6-8 Μαΐου και εκλέγει νέα Πολιτική Επιτροπή, στην οποία επίσης εξ οφίτσιο συμμετέχει ένας μόνος εκπρόσωπος από τα προεδρεία ή διοικητικά συμβούλια συνδικαλιστικών φορέων ή επιμελητηρίων!
Συνδικαλιστές, δηλαδή, σε διωγμό! 
 
Βασίλης Σκουρής
Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: