Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Αδιανόητο: Έμειναν κλεισμένοι για μήνες σε εκκλησία αναμένοντας τη... Δευτέρα Παρουσία

Η αστυνομία στη Νιγηρία απελευθέρωσε πρόσφατα 77 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, από το υπόγειο μιας εκκλησίας όπου περίμεναν τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού για αρκετούς μήνες.
Πώς ανακάλυψαν το απίστευτο περιστατικό οι αρχές
Η έφοδος στην εκκλησία Whole Bible Believers Church στην περιοχή Valentino της πόλης Ondo έγινε αφού μια μητέρα της περιοχής απευθύνθηκε στην αστυνομία για την εξαφάνιση των παιδιών της και τους είπε ότι υποψιάζεται ότι είχαν πάει στην εκκλησία. Όταν μπήκαν στον χώρο λατρείας, οι αστυνομικοί βρήκαν 77 άτομα να κρατούνται στο υπόγειο από τον πάστορα και τον βοηθό του, οι οποίοι τους είχαν πει ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η εκκλησία ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «μείνουν πίσω» και να περιμένουν, ενώ κάποιοι από αυτούς πιστεύεται ότι ζούσαν στην εκκλησία για αρκετούς μήνες.
Αυτή η ανησυχητική ιστορία ξεκίνησε όταν ο βοηθός πάστορα της Whole Bible Believers Church άρχισε να λέει στους ενορίτες ότι ο Κύριος του είχε πει ότι η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένα από τα 26 παιδιά - ορισμένα μόλις 8 ετών - 8 έφηβοι και 43 ενήλικες ζούσαν μέσα στην εκκλησία, περιμένοντας τη μεγάλη μέρα από τον Αύγουστο του 2021 και άλλοι από τον Ιανουάριο του 2022.
Όταν η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού δεν συνέβη τον Απρίλιο, όπως είχε προφητευτεί, οι ηγέτες της εκκλησίας απλώς άλλαξαν τις ημερομηνίες, ισχυριζόμενοι ότι… είχε αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο του 2022. Και αντί να τους αποκαλέσουν ως απατεώνες, ο κόσμος παρέμεινε και νέοι προσχώρησαν σε αυτούς.
«Η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι κάποιος πάστορας Josiah Peter Asumosa, βοηθός πάστορα στην εκκλησία, ήταν αυτός που είπε στα μέλη ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει τον Απρίλιο, αλλά αργότερα είπε ότι έχει αλλάξει για τον Σεπτέμβριο του 2022 και είπε στα νεαρά μέλη να υπακούσουν μόνο στους γονείς τους στον Κύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Funmilayo Odunlami, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.
Οι ηγέτες της Whole Bible Believers Church έχουν τεθεί υπό κράτηση, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βρει αποδείξεις ότι κάποιο από τα άτομα που βρέθηκαν στο υπόγειο του θρησκευτικού ιδρύματος κρατούνταν εκεί παρά τη θέλησή τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι απλώς πίστευαν τους θρησκευτικούς ηγέτες τους και κάποια από τα παιδιά ήθελαν απλώς να είναι εκεί για να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: