Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Mπαράζ επιθετικών και προκλητικών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου φαίνεται να δρομολογήθηκε η πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στη συνάντηση με τον Μπάιντεν.
Σε νέα δήλωση του ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας κατά την τελετή αποφοίτησης αξιωματικών, είπε:«Έχουμε αντιληφθεί ότι γίνεται προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή μας, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα. Σε αυτούς που έρχονται κατά πάνω μας παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας, τις εναέριες περιοχές δράσης μας, η πολεμική μας αεροπορία ειδικά έχει δώσει το πρέπον μάθημα και θα συνεχίσουμε να το δίνουμε», είπε.
«Μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα υπερασπιστούμε τα δυτικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας, δίχως να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και ασκώντας μέχρι τέλους τα δικαιώματα που μας παραχωρήθηκαν με διεθνείς συνθήκες. Συστήνουμε στην κυβέρνηση της Ελλάδας, που, αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και συνομιλίες, προσπαθεί να εκφοβίζει με το να κρύβεται κάτω από τη φούστα άλλων και να κάνει το νταή, να παραδειγματιστεί από τις εξελίξεις στην περιοχή κι από τα όσα συνέβησαν πριν από έναν αιώνα», είπε.
«Είναι γεγονός ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο δεν κατέχει -από πολιτική, οικονομική και στρατιωτική άποψη- ανάλογη θέση με μας. Και για το λόγο αυτό, το ζήτημα της Ελλάδας κατέχει τη θέση που αρμόζει στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας. Ελπίζω ο λαός της Ελλάδας να δώσει με δημοκρατικό τρόπο το αναγκαίο μήνυμα στην κυβέρνησή του, που θα οδηγείτο σε μια περιπέτεια με καταστροφικό τέλος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Για δηλώσεις Ερντογάν που «υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» έκανε λόγο σε ανάρτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους», είπε.
«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο», πρόσθεσε.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: