Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η Σιγκαπούρη πίνει μπύρα από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας

«Δεν με πειράζει να την πιω, αρκεί να είναι παγωμένη» λέει ενθουσιασμένος καταναλωτής.

Η νέα «ξανθιά» μπύρα της Σιγκαπούρης είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας και έκανε την εμφάνισή της τον Απρίλιο στα σούπερ μάρκετ.
Το όνομά της είναι NEWBrew και πρόκειται για μια μοναδική μπύρα που παρασκευάστηκε με σύμπραξη μεταξύ της εθνικής εταιρείας ύδρευσης (PUB) και της τοπικής ζυθοποιίας Brewerkz.
Αρχικά δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές αλλά σταδιακά κερδίζει την υποστήριξη σε όλη τη χώρα μεταδίδουν οι economictimes
Η NEWBrew παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 σε ένα συνέδριο για το νερό. Η πώληση της μπύρας ξεκίνησε τον Απρίλιο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα της Brewerkz.
Ένας καταναλωτής, ονόματι Chew Wei Lian, είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει ότι χρησιμοποιούσαν νερό τουαλέτας για την παρασκευή αυτής της μπύρας, καθώς είχε γεύση ακριβώς όπως η μπύρα. «Δεν με πειράζει να την πιω, αρκεί να είναι παγωμένη» δήλωσε και πρόσθεσε πως του αρέσει η γεύση της.
Ο επικεφαλής ζυθοποιός ανέφερε πως για να παράξουν την μπύρα χρησιμοποιούν το NEWater, ένα πόσιμο νερού της Σιγκαπούρης που παράγεται από ανακυκλωμένα λύματα. Άρχισε να παράγεται από μονάδες επεξεργασίας το 2003, καθώς το νησί διαθέτει περιορισμένα αποθέματα νερού. Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι τέλειο για ζυθοποιία λόγω της ουδέτερης γεύσης του».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: