Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η Διώρυγα της Κορίνθου και ο ναύαρχος Γελεβουρδέζος

Η κυβέρνηση δύο πράγματα «άνοιξε» εν όψει της τουριστικής περιόδου: κατήργησε τους περιορισμούς λόγω κόβιντ και εγκαινίασε την ημιτελή Διώρυγα της Κορίνθου… η οποία θα άνοιγε για 3 μήνες για να ξανακλείσει και να ανοίξει για άλλους 4 το επόμενο καλοκαίρι και να ξανακλείσει… Πρωτοφανείς καταστάσεις.
Και στα δύο σημείωσε τεράστια «επιτυχία». Για το μεν πρώτο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει στο στενό του περιβάλλον κάποιον άνθρωπο με κορωνοϊό, ενώ η Διώρυγα ξανάκλεισε λόγω κατολισθήσεων.
Εν ολίγοις, η κυβέρνηση των «άριστων», η οποία εξακολουθεί να διατείνεται ότι διαχειρίζεται με «άριστο» τρόπο την πανδημία κατακτώντας την πρωτιά στους θανάτους λόγω κόβιντ, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατορθώνει να εγκαινιάζει και έργα που πέφτουν. Οσο να πεις… είναι κι αυτό μια πρωτιά και μέγα κατόρθωμα να επιστρέφεις στην προ του 1893 περίοδο (χρόνια κατά την οποία εγκαινιάστηκε η Διώρυγα της Κορίνθου).
Το προφανές είναι ότι ο ορθός λόγος, οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας στα χέρια της «αριστείας» διάγουν ημέρες μεγάλης δόξας, καθώς έχουν πλήρως υπαχθεί στις ανάγκες της πολιτικάντικης επικοινωνιακής φιέστας. Ξεκινώντας από τα εγκαίνια ΜΕΘ, οι οποίες δεν έχουν γιατρούς και προσωπικό για να λειτουργήσουν και φτάνοντας στα τεχνικά έργα που πέφτουν την επομένη των εγκαινίων.
Τουλάχιστον, βγήκαν καλές φωτογραφίες του ναύαρχου Γελεβουρδέζου…


Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: