Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Υπόθεση CAS: Ο δύσκολος δρόμος της ΕΠΟ για την απόδοση δικαιοσύνης

Η απόφαση του CAS έβαλε στην κυριολεξία φωτιά σε ΚΟΖΑΝΗ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΗΜΑΘΙΑ και ΕΥΚΑΡΠΙΑ! Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το δημιούργησε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.Ο λόγος είναι πολύ απλός και εύκολα κατανοητός σε κάποιον υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο (για οπαδό δεν βάζουμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο).

Αρχικά να τονίσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν πως το CAS δεν ασχολείται και δεν διαμορφώνει βαθμολογίες! Αυτό είναι καθήκον και ευθύνη της εκάστοτε Ομοσπονδίας.
Ως εκ τούτου αυτό που είναι ισχυρό και δεν επιδέχεται καμίας απολύτως διαφορετικής ερμηνείας, είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση του CAS που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ την Λευκίμμη όσον αφορά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων μετά την προσφυγή του Μακεδονικού!
Ουσιαστικά το CAS λέει «κύριοι εκεί στην Ελλάδα κακώς μηδενίσατε την ομάδα της Κέρκυρας , ακυρώστε την απόφαση της Εφέσεων και επιστρέψτε άμεσα τους 6 βαθμούς»!
Αυτό από μόνο του δημιουργεί νέα δεδομένα άσχετα εάν η ΕΠΟ (δεν είναι απόλυτα λάθος εδώ η Ομοσπονδία) είχε προβεί στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα και παρά την δικαίωση της Κοζάνης που κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα ΕΔΩ , με τα οποία δεν επιτρέπονταν στην ΕΠΟ να επικυρώσει την βαθμολογία ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο CAS!
Επίσης αμέσως μετά την αρχική τοποθέτηση του (3 α,β,γ ,δ) διατακτικού του CAS υπάρχει αρνητική εισήγηση ως προς το αίτημα της Κοζάνης και της Λευκίμμης σχετικά με την διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα (4,5).
Ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν καλά τα νομικά , τους εξηγούμε πως σε αυτήν την περίπτωση το CAS τονίζει πως δεν κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των ομάδων Κοζάνης και Λευκίμμης διότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως το CAS δεν διαμορφώνει με τις αποφάσεις του βαθμολογίες!
Όπως ακριβώς είχε κάνει και στην περίπτωση του ΑΡΗ που απλά ακύρωσε την απόφαση της αφαίρεσης των βαθμών χωρίς να προτείνει εντός του διατακτικού της το πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία της SL1.
Επομένως η ακριβής ερμηνεία του CAS σημαίνει πως δεν είναι αποδεκτή και όχι πως απορρίπτει ή ακυρώνει τα δύο αιτήματα των ομάδων της Κοζάνης και της Λευκίμμης!
Το να θέλει κάποιος να το ερμηνεύσει όπως θέλει είναι δικαίωμά του, αλλά σε κάθε περίπτωση σήμερα που μιλάμε η ΕΠΟ βρίσκεται νομοτελειακά μπροστά σε μια δύσκολη περίπτωση στην οποία θα πρέπει να ανατρέψει τα ΠΑΝΤΑ και να αλλάξει την βαθμολογία την οποία ΚΑΚΩΣ διαμόρφωσε η απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ!
Η ανάρτηση της Α.Ε. Λευκίμμης μετά την ανακοίνωση της απόφασης
«Επιτέλους η Δικαιοσύνη μίλησε!
Η Δικαιοσύνη των Νόμων και όχι των "νομικών θαυμάτων"!
Με τη σημερινή του απόφαση το CAS επιβεβαίωσε αυτό που είναι χαραγμένο στο μυαλό και στη συνείδηση όλου του φίλαθλου κόσμου. Ότι η Αθλητική Ένωση Λευκίμμης ανήκει στη Γ' Εθνική κατηγορία!
Η ΕΠΟ να κάνει έστω και καθυστερημένα το σωστό, να εφαρμόσει τη δεσμευτική απόφαση του CAS, η οποία απέρριψε την ένσταση του Μακεδονικού κατά της ομάδας μας και διατάσσει να μην αφαιρεθούν βαθμοί και να μην επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στην ΑΕΛ.
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Η "Βασίλισσα" φέτος θα εμφανιστεί πιο δυνατή από ποτέ με στόχο όπως πάντα την κορυφή!
ΜΟΝΟ Α.Ε.Λ.»
Η ανακοίνωση του Μακεδονικού: Στην Superleague 2 και επίσημα ο Μακεδονικός μετά από 32 χρόνια
Μετά και από την απόφαση του CAS και μετά από 32 ολόκληρα και δύσκολα χρόνια, ο Μακεδονικός προάγεται και επίσημα στη Super League 2!
Σ’ αυτό το ταξίδι της ανόδου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που πίστεψαν στην προσπάθεια των αθλητών, των προπονητών, της διοίκησης και των φιλάθλων και με αίσθημα ευθύνης για τη νέα προσπάθεια του Μακεδονικού στην επαγγελματική κατηγορία, καλούμε όλους τους φιλάθλους της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας να έρθουν κοντά στον Σύλλογό μας και να αγκαλιάσουν τη νέα του προσπάθεια για περισσότερες νίκες και επιτυχίες!


Πηγή: pamebala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: