Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

H επίτροπος της ΕΕ κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα για “βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών”

Το έγκλημα κατά των μεταναστών και των προσφύγων συνεχίζεται με τους θύτες να προσπαθούν είτε να παραστήσουν τους… ανθρωπιστές, είτε να ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον για την πολιτική που απο κοινού ακολουθούν. Αυτό συμβαίνει και μεταξύ της Κομισιόν με τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Ετσι η κορυφαία αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετανάστευση, Ιλβα Γιόχανσον, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών (από in.gr) διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει κονδύλια.
Η Ελλάδα, όπως γράφει το Reuters, έχει σκληρύνει την πολιτική της από τον περασμένο χρόνο, αυξάνοντας τις χερσαίες και θαλάσσιες περιπολίες, επεκτείνοντας έναν φράκτη στα σύνορα και χτίζοντας καταυλισμούς με πολύ αυστηρότερη ασφάλεια στα νησιά κοντά στην Τουρκία.
Η Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις λεγόμενες απωθήσεις των αιτούντων άσυλο, λέγοντας ότι αναχαιτίζει βάρκες στη θάλασσα για να προστατεύσει τα δικά της και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αυστηρό μήνυμα
«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την παράνομη είσοδο είναι υποχρέωση. Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν τώρα», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Είπε, μάλιστα, ότι η Αθήνα θα θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για το νέο σύστημα.
«Η χρηματοδότηση συνδέεται με τη σωστή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ», πρόσθεσε με νόημα η Γιόχανσον.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: