Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Η Αννούλα, η Αισέ, η Κάρα, η Φατιμά και οι “πολιτισμένοι”

Σε λένε όλοι «δωδεκάχρονη»…. για να σε προστατέψουν… Για μένα όμως, τη μικρότερη αδελφή σου, είσαι η Αννούλα μου, η Βασιλική μου, η Αργυρούλα μου, από τον Κολωνό, το Πέραμα την Κοκκινιά.
Είσαι η γυφτοπούλα που μεγαλώνει στα τσαντίρια,η Αισέ των προσφυγικών καταυλισμών, η Κάρα των φαβελών, η Πεν Τσαν των αστέγων, η Σαΐτα των εξαρτημένων, η Τζεσίρα των εγκατελειμένων, η Φατιμά των εξαθλιωμένων, η Χαμπίμπα των ανήμπορων, των παγωμένων και πεινασμένων όλου του κόσμου.
Ποσο γρήγορα μεγάλωσες αδελφούλα μου. Πόσες άλλες αδελφές απέκτησες σε όλη τη γη, σε όλες τις ηπείρους, σε χαμόσπιτα, σε παραγκουπόλεις από νάυλον και λαμαρίνες, κάτω από γέφυρες και σε ακροποταμιές μες στα βαλτόνερα, δίπλα από ανοικτούς υπονόμους, συντροφιά με τους αρουραίους και κάθε λογής τρωκτικά.
«Όλα τα αντέχω» μου έλεγες
«Το μόνο που δεν αντέχω είναι
ο βρώμικος ιδρώτας , τα σάλια
και τα γρυλίσματα των ζώων που με βίαζαν»
Είχες δίκιο τελικά, αυτοί είναι τα πραγματικά τρωκτικά. Με το αναισθητικό του σάλιου τους σε κάνουν να μη νοιώθεις πως σου τρώνε σιγά σιγά όχι μόνο τη σάρκα, μα το μεδούλι της ψυχής σου.
Ξαφνικά βάλθηκαν ολοι να σε σώσουν, να σε προστατέψουν από αυτά τα τρωκτικά.
Φυσικά κανείς δεν γνώριζε τίποτα, ούτε γνωρίζει τίποτα για την Αισέ την Κάρα την Πεν Τσαν, τη Σαΐτα, την Τζεσιίρα, τη Φατιμά, τη Χαμπίμπα.
Σου έκλεψαν το όνομα και σε απροσωποποίησαν, όχι φυσικά για να σε προστατεύσουν, μα για να ξεγράψουν τελείως την ύπαρξη σου, μόλις χαμηλώσουν τα φώτα από τα διαφημιζόμενα
καταναλωτικά τους προϊόντα.
Όμως για μενα είσαι η Αννούλα μου, η Βασιλική μου, η Αργυρούλα μου και η Αισέ, η Κάρα η Πεν Τσαν η, η , η , η , η, η , η. Ολα τα θύματα αυτού του βάρβαρου κόσμου που κάποιοι κατ' ευφημισμό «πολιτισμένοι άνθρωποι» ονομάζουν «πολιτισμένο κόσμο».

του Αντώνη Κατσά
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: