Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

«Ζόρια» έβγαλε η κληρωτίδα των προκριματικών του Euro 2024

Τα πολύ υψηλά εμπόδια της Γαλλίας και της Ολλανδίας καλείται να περάσει η εθνική ομάδα προκειμένου να δώσει το «παρών» στην επόμενη διοργάνωση. Ιρλανδία και Γιβραλτάρ οι άλλοι δύο αντίπαλοι του ομίλου.
Γαλλία και Ολλανδία αποτελούν δύο από τις πιο ποιοτικές ομάδες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν μεγάλες υπερβάσεις από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Απ’ ευθείας στην τελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου και οι υπόλοιπες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση των 24 συμμετοχών στο EURO (20 + 3 + διοργανώτρια Γερμανία) θα προκριθούν από αγώνες play offs τον Μάρτιο του 2024, στους οποίους θα συμμετάσχουν κατά κανόνα οι νικητές των ομίλων στο UEFA Nations League.
Συνεπώς, η Ελλάδα αν δεν καταφέρει να προκριθεί μέσα από τον όμιλο, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το Final 4 της Γ’ Κατηγορίας του Nations League.
Τα ζευγάρια που έχουν ήδη προκύψει στον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας είναι Ελλάδα-Τουρκία (μονός αγώνας στην Ελλάδα στις 21/3 του 2024) και Γεωργία-Καζακστάν.
Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν σε τελικό (η έδρα του οποίου θα προκύψει έπειτα από κλήρωση) στις 26 Μαρτίου του 2024.
Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς ήταν δεύτερη καλύτερη πρώτη της LEAGUE C και πάνω από την Τουρκία που τερμάτισε με 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ελλάδα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: