Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Εμπαιγμός Οικονόμου: “Ευφάνταστες αφηγήσεις”, μεν, αλλά η κυβέρνηση ήταν το… θύμα των υποκλοπών!

Ο πλήρης εμπαιγμός της κυβέρνησης για το θέμα των υποκλοπών συνεχίζεται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να έχει το θράσος από την μια να μιλάει για “ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο” και από την άλλη να λέει ότι η κυβέρνηση ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, το… θύμα των υποκλοπών, που όλα δείχνουν – όπως τουλάχιστον στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη – ότι η ίδια, ή κέντρα που λειτουργούσαν στο εσωτερικό της, τις ενορχήστρωσαν.
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, όσον αφορά τα δημοσιεύματα ισχυρίστηκε ότι “πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας” και την ίδια ώρα μίλησε για… «αδιαπραγμάτευτη βούληση» της κυβέρνησης για «πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών»!
Δηλαδή, οι ίδιοι που ελέγχονται για τις υποκλοπές και που στην Εξεταστική – παρωδία φρόντισαν να κρύψουν την αλήθεια πίσω από την επίκληση του “απόρρητου”, έρχονται τώρα να μας πουν ότι θέλουν και την… πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης!
Επίσης, είπε ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης «σε κάθε της πτυχή και έκφανση” και “έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών”. Σύμφωνα, δε, με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος…
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί «τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά», είπε σε ένα ρεσιτάλ μετατροπής του μαύρου σε άσπρο.

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: