Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου 17/12 στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας

Η πρώτη ημέρα της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής είχε φυσιολογικά αποτελέσματα, αλλά και μια δυσάρεστη εξέλιξη για το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο, με την οριστική αποχώρηση του Α.Σ. Πρόμαχοι από το πρωτάθλημα.
Και στις χαμηλότερες κατηγορίες τα αποτελέσματα μάλλον δεν εξέπληξαν κανέναν, με πιο σημαντικά το διπλό του Προφήτη Ηλία στο Μεσιανό για την Α' Ερασιτεχνική και την ήττα του Αγίου Λουκά στο Δυτικό για την Β' Ερασιτεχνική.
Στην Γ' Εθνική, ο Εδεσσαϊκός δεν τα κατάφερε για ακόμη μία φορά να εκμεταλλευτεί την έδρα του, μένοντας στην ισοπαλία με την Καστοριά. Ο βαθμολογικά πιο «άνετος» σχετικά Κεραυνός Αγγελοχωρίου, παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στον Ολυμπιακό Βόλου. 
Άρης Παλαιφύτου - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 1)1 - 1
Στο Παλαίφυτο σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο ελλιπέστατος κι αυτή την αγωνιστική Μέγας Αλέξανδρος (δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι για διάφορους λόγους «βαριά» ονόματα του συλλόγου οι Βογιατζής, Ηλιάδης, Μουρατίδης, Καραμούζας, Κούμπους, Καμπούρης, Τσίζμας, Καρκαμάνης εκτός των μακροχρόνιων Λαμπρούδη, Γουργούνη, Πιτσάρη ως γνωστόν σημαντικοί ποδοσφαιριστές που χάνουν την σεζόν) καταθέτοντας ψυχή και πάθος, αλλά και τακτικά πιο δουλεμένος από τον Γιάννη Χαρπίδη, πήρε ότι καλύτερο θα μπορούσε βάσει των ειδικών αγωνιστικών δεδομένων που διαμορφώθηκαν, τόσο πριν (με τις απουσίες και την μεσοβδόμαδη 2ωρη κοπιαστική αναμέτρηση κυπέλλου) όσο και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης (Παναγιωτέλης αναγκαστική αλλαγή λ.τ. στο 58΄), με αντίπαλο τον ικανό και καλύτερο σήμερα τοπικό Άρη, που έχει τους ίδιους αγωνιστικούς στόχους. 
Στο πρώτο ημίχρονο που ήταν πιο ισορροπημένο με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή επιτεύχθηκαν και τα δύο τέρματα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με κοντινή προβολή του Τοπάλη (28') για να έρθει η ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους δέκα λεπτά αργότερα με «φωτοβολίδα» του Μπουράκη και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες με σκορ 1 - 1.
Ο Άρης Παλαιφύτου στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και την υπεροχή, παρουσιάστηκε πιο πιεστικός, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως η πειθαρχημένη τακτική και οι σωστές αντιδράσεις μεσοαμυντικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας, μαζί με τις καίριες επεμβάσεις για ακόμη μία φορά του πολύ σταθερού τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλου, κράτησαν «άσφαιρους» τους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς των γηπεδούχων, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους τον πολύτιμο βαθμό. Δύο οι κλασικές ευκαιρίες για την Πέλλα σ' αυτό το δεύτερο ημίχρονο, που θα μπορούσε έστω και συγκυριακά να «κλέψει» ακόμη και το τρίποντο, μια με τον Μακρίδη στην εξέλιξη να μην καταφέρνει να τελειώσει σωστά από πολύ καλή θέση και μια στο τελευταίο λεπτό των 5λεπτων καθυστερήσεων, με το σουτ του Τσιντονίδη από πολύ πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Μπουράκη, να ανακόπτεται από το... λασπερό γήπεδο με την μπάλα να κολλάει στην λάσπη και να μην καταλήγει στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σιδώρη!
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα του αγώνα, που ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις.
Λόγω ανωτέρας βίας, δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα.
Οι συνθέσεις
Άρης Παλαιφύτου (Λιτοβολής): Σιδώρης, Γιαντσιδιώτης, Κουκουτσιάρης, Δεβετζής, Τοπάλης, Βακιρτζής Π., Ρασνάρης, Λιτοβολής Δ., Βακιρτζής Τ., Κουδέρης, Αρτεμιάδης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης Η., Πλιόγκας, Αλμπάνης, Μακρίδης, Άγνας, Παναγιωτέλης, Γιαλατζής Π., Νινιατσούδης, Τσιντονίδης, Μπουράκης.
Όλα τα αποτελέσματα:
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 12η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 1 - 1
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 3 - 0 α.α.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 5 - 1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 7η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ 0 - 2
ΔΟΞΑ ΦΕΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 4 - 1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 6η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΖΕΡΒΗΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 4 - 0
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 6η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ 3 - 0

Γ' ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 6η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2 - 2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2 - 2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: