Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Φιλικός αγώνας: Κεραυνός Μεσιανού - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-0) 1-1

Απόλυτα δίκαιη «φιλική» ισοπαλία στο Μεσιανό ανάμεσα στον γηπεδούχο Κεραυνό που επαναδραστηριοποιήθηκε φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας δηλώνοντας συμμετοχή στην Β' Ερασιτεχνική και τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας που αποτελεί μια σταθερή ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο κάθε χρόνο στην Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Πέλλας. 
Η διαφορά δύο κατηγοριών δεν φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι, κι αν κανείς αναρωτιέται πως ακριβώς συνέβη αυτό, η απάντηση είναι απλή, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν με την πολύ καλή απόδοση τους -κυρίως στο πρώτο μέρος- και την αγωνιστικότητά τους σε όλο το παιχνίδι μια αγωνιστική κατηγορία και τους φιλοξενούμενους με την κάκιστη απόδοσή τους, να «πέφτουν» μια ίσως και δύο κατηγορίες, πραγματοποιώντας, με την χειρότερη ή έστω μια από τις χειρότερες εμφάνιση σε φιλικό και επίσημο αγώνα της τελευταίας 12ετίας! Η Πέλλα όπως εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή της στο πρώτο φιλικό, έκανε ακριβώς το αντίθετο στο δεύτερο με την άσχημη εικόνα της και την έλλειψη αγωνιστικής «ενσυναίσθησης». Φιλικά είναι να διορθώνεις τα λάθη σου και τις αδυναμίες σου και να βελτιώνεσαι, κι ως τέτοιο, μαζί με τις απουσίες, την μη ολοκλήρωση ακόμη του ρόστερ και το εντελώς ασυγχρόνιστο της φετινής προετοιμασίας, ίσως αποτελούν πειστικές δικαιολογίες, αν δεν επαναληφθεί φυσικά και στα επόμενα με τόσο άσχημη εικόνα. Μπορεί σ' αυτή να συνετέλεσε και η καλή φυσική κατάσταση και η αγωνιστικότητα των γηπεδούχων, αλλά δεν αποτελεί ισχυρό επιχείρημα όταν ο βασικός και πρώτος λόγος διαχείρισης ενός αγώνα, εξαρτάται από τα πόδια σου. Χρήσιμα τα συμπεράσματα για τον Μάνθο Τριανταφυλλίδη και τον Γιάννη Χαρπίδη, με τα περισσότερα θετικά για τον πρώτο και με αρκετό προβληματισμό για τον δεύτερο...
Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, από μια καλή ευκαιρία, από ένα δοκάρι, κι από ένα γκολ, συνθέτουν το δίκαιο της εξέλιξης και της διαμόρφωσης του χθεσινού αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοσκινόπουλου που κέρδισε ο ίδιος, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με κοντινό δυνατό σουτ του Τζιότζιου στο 10' της επανάληψης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουράκη.
Για την Πέλλα ήταν το δεύτερο φιλικό μετά το πρώτο νικηφόρο στις Αμπελειές με 0-3 πριν μια βδομάδα, ενώ για τους γηπεδούχους το τρίτο, αφού στα δύο προηγούμενα είχαν νικήσει εντός τη Νέα Πέλλα με 2-1 και έφεραν ισοπαλία με 1-1 στο Δαμιανό. Επόμενο φιλικό για την Πέλλα στην Χαλκηδόνα.
Η σύνθεση της Πέλλας: (Χαρπίδης), Μπρατσούδης Χ., Πιτσάρης, Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης, Πλιόγκας, Στάγκος, Τζιότζιος, Μπουράκης, Μήτκας, Κωνσταντινίδης, Βογιατζής. Έπαιξαν Νινιατσούδης, Αλμπάνης, Ρέκος Π.Ι., Αλευρούδης Μ. ενώ απουσίαζαν οι Κούμπους, Καμπούρης, Βουδούρης Σ., Κατσαμακτσής, Αλευρούδης Κ., ο εσχάτως αποχωρήσαντας Πολυχρονόπουλος και ο μακροχρόνια τραυματίας Ρέκος Β.Ι..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: