Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

«Ενδεικτικό του πολιτικού ήθους Μητσοτάκη, ότι απέκρυψε το θέμα της ΔΕΗ στη ΔΕΘ»

Για «εγκληματική στάση» κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην υπόθεση της ΔΕΗ που βαίνει προς ιδιωτικοποίηση.
Μιλώντας στον «Real fm 97,8» η βουλευτής επισήμανε πως με την απόφαση αυτή το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο της ΔΕΗ και δεν θα μπορεί να ασκήσει ούτε κοινωνική πολιτική ούτε να παρέμβει για τον έλεγχο των τιμών, τη στιγμή που έρχεται τεράστιο κύμα ανατιμήσεων και ακραία αύξηση του ρεύματος.
Η κυβέρνηση «δεν παρενέβη για να ρυθμίσει την αγορά και τώρα εκχωρεί τη ΔΕΗ», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «είναι ενδεικτικό του πολιτικού ήθους του κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι απέκρυψε το ζήτημα στη ΔΕΘ».
«Προς όφελος της τάξης του»
Παράλληλα, η βουλευτής υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επικέντρωσε στη μείωση της φορολογίας κερδών των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, στη μείωση του φόρου για τη σώρευση κεφαλαίου και στη μείωση του φόρου για τη γονική παροχή «στοχεύοντας σε ανώτατα εισοδήματα».
«Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα δεν είναι το πώς ένας γονέας θα μεταφέρει περιουσία 800.000 ή οι δύο γονείς 1,6 εκατ. στο παιδί τους. Αυτές οι επιλογές δείχνουν ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν αφορά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ούτε τη μεσαία τάξη», σημείωσε επίσης.
Όσο για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι «ο κ. Γεωργιάδης ομολόγησε, του ξέφυγε αυτό που πραγματικά πιστεύει η κυβέρνηση, αυτό που περιέχεται και στην έκθεση Πισσαρίδη, ότι θέλει να οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε βίαιη εκκαθάριση. Αυτό κάνει με το να μην τους δίνει λύση στο πρόβλημα των χρεών που έχουν σωρεύσει και εργαλεία ρευστότητας, με το να τις αποκλείει από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: