Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μία οφειλόμενη απάντηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων-ΥΠΠΟ

Ανακοίνωση με θέμα «Ζητάμε ταπεινά “συγγνώμη” από την “πάντα άξια” κ. Ναταλί Χατζηαντωνίου και ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας», εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή δημοσίευμά μας («Η “πάντα άξια” υπουργός Πολιτισμού», 23/9) στο οποίο αναρωτιόμασταν για την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της επικοινωνιακής της συμβούλου, Αννας Παναγιωταρέα, στα βαφτίσια του μωρού του τέως προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ και προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ, Γιάννη Τσακοπιάκου.
Δεν θα μείνουμε σε φράσεις της ανακοίνωσης όπως «Δυστυχώς, κ. Χατζηαντωνίου, τόσο εμείς όσο και ο συνάδελφος Γιάννης Τσακοπιάκος έχουμε διαφορετική αισθητική και ηθική από εσάς. Στις ζωές μας θέλουμε ανθρώπους που δεν κρύβονται στα σκοτάδια, που δεν “δολοφονούν” υπολήψεις και οικογένειες προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Στις χαρές μας δεν χωράνε “εραστές της κλειδαρότρυπας”! », φράσεις που επιδιώκουν να λειτουργήσουν προσβλητικά, αλλά κυρίως αποπροσανατολιστικά.
Διότι το θέμα του δημοσιεύματος ήταν ένα και μόνον: η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού στην κοινωνική εκδήλωση ενός ανθρώπου που η ίδια δεν τον έχει ακόμα περάσει Πειθαρχικό στο ΥΠΠΟ και που είναι υπόδικος για 7 κακουργήματα. Αν η υπόθεση είχε ξεκαθαρίσει τόσο θεσμικά (εντός του ΥΠΠΟ, μετά την τέλεση του Πειθαρχικού) όσο και δικαστικά, ουδείς θα είχε πρόβλημα να γίνει και νονά η υπουργός Πολιτισμού. Θα μείνουμε όμως σε όσα ισχυρίζεται η ομοσπονδία.
Οτι «το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε πως ο συνάδελφος Γιάννης Τσακοπιάκος ως Πρόεδρος του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. είχε μεριμνήσει για την απόλυτη ασφάλεια των βιβλίων πρωτοκόλλων». Οτι «η δίκη στην οποία αναφέρεται η “αδέκαστη ρεπόρτερ” για την απουσία του συναδέλφου προέδρου από την εργασία του έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν η πανηγυρική ΑΘΩΩΣΗ του Γιάννη Τσακοπιάκου και των άλλων συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν τόσο άδικα». Και «ότι για την υπόθεση των 17 συναδέλφων μελών παλιότερων Δ.Σ. του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. η κ. Χατζηαντωνίου γνωρίζει πολύ καλά πως αφού πέρασαν τη βάσανο της ανάκρισης, εισαγγελέας και ανακρίτρια δεν τους επέβαλαν καμία ποινή και κανέναν περιοριστικό όρο. Εκτός από ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι ο συνάδελφος Γιάννης Τσακοπιάκος».
Πολλές διαστρεβλώσεις. Η δίκη για το θέμα των πρωτοκόλλων γίνεται συμπτωματικά την ερχόμενη Παρασκευή. Πειθαρχικό για απείθεια, άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας και αδικαιολόγητη αποχή του κ. Τσακοπιάκου από την εργασία του για περισσότερο από 8 μήνες εντός του ΥΠΠΟ δεν έχει γίνει (και σε αυτό αναφερθήκαμε και όχι σε δίκη). Και η εκδίκαση της υπόθεσης των 17 μελών του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ή και «μικρού ΚΕΕΛΠΝΟ» εκκρεμεί, ενώ στο μεσοδιάστημα η ανακρίτρια ζήτησε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσακοπιάκου.
Ωστόσο δεν είναι ούτε καν αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι είχαμε το «προνόμιο» να μας απαντήσει έστω και με μισές αλήθειες και με πολλές προσβολές μία ολόκληρη ομοσπονδία εξ ονόματος του κ. Τσακοπιάκου και όχι ο ένας και μόνος άνθρωπος που εγκαλούνταν με συγκεκριμένα επιχειρήματα στο δημοσίευμα. Η υπουργός Πολιτισμού. Εκτός αν πλέον η υπουργός απαντά διά ανακοινώσεων της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, πράγμα που θα μας έβαζε στον πειρασμό να ανακαλέσουμε τον γνωστό καβαφικό στίχο: «Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».
 
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: