Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δόγμα ατομικής ευθύνης από Μητσοτάκη και για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Δεν τους έφτανε ο πόνος τους απ' τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ, οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές του Αρκαλοχωρίου έπρεπε να τα... ακούσουν κιόλας από τον πρωθυπουργό, που για άλλη μια φορά έκανε έμμεση πλην σαφή αναφορά στη μόνιμη επωδό της ατομικής ευθύνης.
Κατά την επίσκεψή του στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης παραπόνων για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι οι σεισμόπληκτοι βρέθηκαν σε άδειες σκηνές και κλήθηκαν να κουβαλήσουν μόνοι τους στρώματα και ράντζα για να βγάλουν τη νύχτα που πέρασε.
Φανερά ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού στην αρχή υποστήριξε ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, έσπευσε να «καρφώσει» τους κατοίκους για την ανοικοδόμηση.
«Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε την πόλη από την αρχή. Σωστά αυτή τη φορά όμως», είπε φεύγοντας.
 
«Πάλι ευθύνη σε εμάς, πάλι ευθύνη στον κόσμο» άρχισε να φωνάζει μια κάτοικος, ενώ ο πρωθυπουργός τους είχε ήδη γυρίσει την πλάτη.
Στο μεταξύ ανακοίνωσε από την Κρήτη μια σειρά μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει στεγαστική συνδρομή και τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Ειδικά για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων είπε: «Μεριμνούμε για το ζήτημα της στέγης. Κινούμαστε σε τρεις διαφορετικούς δρόμους: προσωρινή στέγη κι όταν εννοώ προσωρινή εννοώ κάλυψη αναγκών κάποιων λίγων ημερών σε σκηνές, προμήθεια οικίσκων κυρίως για τους συμπολίτες μας στους μικρότερους οικισμούς οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους και θα αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα "Εστία" σε συνεννόηση με το υπουργείο Μετανάστευσης. Έχουμε άδεια νοικιασμένα διαμερίσματα στο Ηράκλειο που μπορούν να καλύψουν άμεσα ανάγκη στέγασης συμπολιτών μας οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους».
Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ
«Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: