Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών: 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021-22

«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021-22
Με κοινό σύνθημα «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» εορτάστηκε φέτος στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων τηρώντας απαρέγκλιτα τα οριζόμενα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.
Συνολικά υλοποιήθηκαν εκ περιτροπής 25 αθλητικές δράσεις τόσο στις τρεις αυλές όσο και στις αίθουσες του σχολείου στις οποίες συμμετείχε το σύνολο μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σερέτη Θεολόγου αλλά και την αρωγή του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί τίτλοι των παραπάνω δράσεων: "Επίδραση της άσκησης στο σώμα (χαλαρό ,έντονο και αγωνιστικό περπάτημα -τρέξιμο, αναπηδήσεις, ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών,),"Μετρώ το σφυγμό μου" (μετά από ποικίλες κινητικές δραστηριότητες), "Δυναμώνω την καρδιά μου","Οι μικροί δημοσιογράφοι" (καταγραφή δραστηριοτήτων, συνεντεύξεις από μαθητές ρεπόρτερ), "Οφέλη της άσκησης","Μέτρηση δείκτη μάζας σώματος" "Οι μύες του σώματος", "Το παιχνίδι των λέξεων","Κουίζ γνώσεων Φυσικής Αγωγής", "Κινούμαι μουσικά", "Φτιάξτο με τον τρόπο σου", "Κίνησε τα μέλη του σώματος σου","Βρες ομοιότητες και διαφορές","Η σκυταλοδρομία του σχολείου", "Κάντο όπως το 3ο Γυμνάσιο', "Χρώματα",¨Τα επιτραπέζια παιχνίδια του αθλητισμού", "Η κορνίζα της άθλησης", "Από δέντρο σε δέντρο" κ.α.
Ταυτόχρονα ο εορτασμός της Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού εμπλουτίστηκε με σειρά παράλληλων εικαστικών δημιουργιών όπως ζωγραφιές, πλακάτ, κολάζ, σελιδοδείκτες κ.α. και συνδυάστηκε με διαδραστική συζήτηση-αναστοχασμό, ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο με συναφή θεματολογία.
Έτσι λοιπόν το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών αναγνώρισε έμπρακτα και με τον πιο ασφαλή, εμφατικό και δημιουργικό τρόπο την συμβολή των σχολικών μονάδων στην προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, στην προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, στην ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/ τριών βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση, αποβάλλοντας την αδράνεια και την έλλειψη κινητικότητας.
Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια: