Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Eντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες

Νικητές του εκλογικού θρίλερ στη Γερμανία οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Ιστορικό χαμηλό για τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στη μετά Μέρκελ εποχή. «Ρυθμιστές» Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, πιο πιθανό το σενάριο για συνασπισμό «Τζαμάικα» ή για έναν νέο «Μεγάλο Συνασπισμό».
Με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί από τις εφορευτικές επιτροπές, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Γερμανία, μπροστά από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της απερχόμενης καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η συντηρητική παράταξη έλαβε 24,1% (–8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές), σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία, έπειτα από 16 χρόνια στην κυβέρνηση.
Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.
Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτιώνει τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων. Η Αριστερά και το Die Linke πέφτουν στο 4,9%.
 
Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

elias monarchist είπε...

1982
��������������������������������������������������������������
ΤΟ CDU ΕΧΑΣΕ
ΚΡΙΜΑ
ΠΑΕΙ Η ΘΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΜΕΡΚΕΛΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ