Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης με την υποστήριξη της ΠΚΜ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης HELPHELLAS, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών (ΙΔΦΑΚ).
Η δράση συλλογής ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64, χώρος ισογείου), με τις ώρες συλλογής και υποδοχής των ειδών πρώτης βοήθειας να είναι από τις 9.00’ το πρωί μέχρι τις 17.00’.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να δείξουν γι’ ακόμη μια φορά την ευαισθησία τους και το υψηλό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, με την εθελοντική συνεισφορά τους στη μεγάλη πανελλαδική προσπάθεια βοήθειας των σεισμόπληκτων. Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συλλεχτούν αφορούν σε:
-Τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο (γάλατα, ρύζι, ζάχαρη, λοιπές κονσέρβες).
-Παιδικές τροφές, κρουασάν.
-Χαρτιά τουαλέτας, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες.
-Σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, υποστρώματα, υπνόσακους (sleeping bags).
-Εμφιαλωμένα νερά.
-Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ασπιρίνες κλπ.).
Το συντονισμό της παραλαβής έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δημήτρης Ασλανίδης και εκ μέρους του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης HELPHELLAS και του ΙΔΦΑΚ η Συντονίστρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS Δήμητρα Γερογιάννη.
Η συλλογή της βοήθειας πανελλαδικά θα γίνει τη Δευτέρα, και την Τετάρτη θα αποσταλεί ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη απ' ευθείας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στα σεισμόπληκτα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: