Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Φιλικός αγώνας: Αναγέννηση Χαλκηδόνας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πἐλλας (1-1) 3-1

Μια «άδικη» καθαρά ποδοσφαιρικά φιλική ήττα γνώρισε σήμερα η Πέλλα στην Χαλκηδόνα, που τουλάχιστον στα πρώτα 2/3 του αγώνα ήταν καλύτερη, πιάνοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση, αλλά η νευρικότητα, η αφέλεια και τα «ψήγματα»... παραίτησης στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, της στοίχισαν κι ένα καλό ψυχολογικά «φιλικό» αποτέλεσμα. Οι ισχυροί, πιο πλήρεις και πιο έτοιμοι γηπεδούχοι που την ερχόμενη Κυριακή ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους αντιμετωπίζοντας εντός για την πρώτη φάση του Κυπέλλου τον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, έχοντας κάποιους ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, βρήκαν τους τρόπους ακόμη και κόντρα στη ροή του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι στιγμιαίες αδράνειες και λάθη των φιλοξενουμένων, να φτάσουν κυνικά στο θετικό αποτέλεσμα, σε ένα αρκετά όμορφο, δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, με εκατέρωθεν φάσεις, ευκαιρίες και γκολ. Δυνατός αέρας και σχετικά αρκετό κρύο για τους μη αγωνιζόμενους για την εποχή, οι καιρικές συνθήκες του αγώνα...
Η Πέλλα καλοστημένη και πειθαρχημένη, με καλή ανάπτυξη, σωστή κυκλοφορία, αυτοματισμούς και αλληλοκαλύψεις σε όλους τους χώρους, είχε τον έλεγχο και την διαχείριση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες κρατούν 90 λεπτά συν τι όποιες καθυστερήσεις, γεγονός που «διέφυγε» μάλλον στο τελευταίο 25λεπτο από τους φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν άριστα οι ποιοτικοί, πιο κυνικοί, και αποτελεσματικοί γηπεδούχοι του Γιώργου Νασιόπουλου, να μετατρέψουν ακόμη και φαινομενικά εντελώς ακίνδυνες φάσεις σε γκολ και να πάρουν τη νίκη...
Η Πέλλα «ουσιαστικά» αδίκησε τον χθεσινό πολύ καλό εαυτό της σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, που έχει όμως τη μικρότερη σημασία σε αγώνες προετοιμασίας, κι αν καταφέρει να διατηρήσει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και σε κομβικά αγωνιστικά σημεία του αγώνα αυτό το άριστο πρόσωπο και αυτή την σοβαρή εικόνα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν αντίπαλο σε κανένα γήπεδο. Βέβαια εκτός από την διαρκή αγωνιστική διάθεση που πρέπει να διατηρήσει, υπάρχει και η αναγκαιότητα προσθήκης μερικών ακόμη αξιόλογων ποδοσφαιριστών που θα πλαισιώσουν τους ήδη ικανούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει, αλλά και να φτάσει στο επιθυμητό στάδιο φυσικής κατάστασης με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας... Φυσικά πολύ βασικό να διαγράψει εντελώς από το αγωνιστικό της «ρεπερτόριο», την αχρείαστη νευρικότητα και την αδικαιολόγητη «παραίτηση» που επιδεικνύει (ίσως κι από θέμα δυνάμεων στο στάδιο που βρίσκεται), όταν «στραβώνει» κάτι στο παιχνίδι της, κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ φυσιολογικά και συνηθισμένα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Κλείνοντας, η ομάδα και ατομικά και ομαδικά παίρνει πολύ υψηλή βαθμολογία στο χθεσινό φιλικό και βέβαια για όσα αρνητικά αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν αρκετές βάσιμες δικαιολογίες, αρκεί να μην καταντήσουν να γίνουν συνήθεια και δεύτερη φύση... Το πλέον αξιοσημείωτο, ότι φέτος το ρόστερ του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας περιλαμβάνει 17 γηγενείς ποδοσφαιριστές (ρεκόρ που πρέπει κανείς να ψάξει κάπου στα μέσα της 10ετίας του '80 και παλαιότερα!!!) με προοπτική να αυξηθούν, 2 «ημίαιμους» με έναν γονέα από την Πέλλα και 5 «δικά» της παιδιά από άλλες γειτονικές περιοχές, που όμως έχουν βαθιές και άρρηκτες πάρα πολύ στενές σχέσεις με τον χωριό και τον σύλλογο!
Η Πέλλα προηγήθηκε με πολύ όμορφο γκολ του Κούμπου (21') μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Μπουράκη, πριν αναλάβει δράση ο Μπάλιος για την Χαλκηδόνα και με τρία τέρματα (24', 65', 68') καταφέρει την πλήρη ανατροπή.
Η Αναγέννηση Χαλκηδόνας έχει κι ένα ακόμη γνωστό φιλικό στο ενεργητικό της, το εντός 0-0 με την Δόξα Πενταλόφου το περασμένο ΣΚ.
Επόμενα προγραμματισμένα φιλικά με Δόξα Μελισσίου και Εθνικό Γιαννιτσών.
Το βίντεο με φάσεις και γκολ θα ανέβει μετά την διαλογή και επεξεργασία...
Η σύνθεση της Πέλλας: (Χαρπίδης) Μπρατσούδης Χ., Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης,Τζιότζιος, Πλιόγκας, Πιτσάρης, Καμπούρης, Κούμπους, Μήτκας, Μπουράκης, Βογιατζής. Αγωνίστηκαν και οι Πολυχρονόπουλος, Κωνσταντινίδης, Τσίζμας, Αλμπάνης, Βουδούρης Στ., ενώ δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι Αλευρούδης Κ., Αλευρούδης Μ., Βουδούρης Σ., Νινιατσούδης, Στάγκος, Κατσαμακτσής, Ρέκος Π.Γ., Ρέκος Β.Γ., Καραμούζας και Μακρίδης.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: