Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

«1 στα 3 παιδιά νοσεί πλέον με Covid-19»

Τον κώδωνα του κινδύνου εξακολουθούν να κρούουν ειδικοί για τη διασπορά του νέου κορονοϊού στους ανηλίκους, που μεταδίδουν με τη σειρά τους τον ιό στον κοινότητα.
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μέχρι τα Χριστούγεννα τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πλέον νοσεί 1 στα 3, αντί για 1 στα 5 παιδία, όπως συνέβαινε πριν λίγο διάστημα.
«Το υψηλό ιικό φορτίο που υπάρχει και η μετάλλαξη "Δέλτα" έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά (...) Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, για να είναι ασφαλή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
«Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι κακουχίες, πονόλαιμος, πυρετός κλπ. Όμως τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στο νοσοκομείο. Εμείς δεν θέλουμε να δούμε παιδιά στα νοσοκομεία και σε ΜΕΘ», σημείωσε.
Η ίδια επεσήμανε πως η μετάδοση στους εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερη από ότι στους ανοιχτούς και αναφέρθηκε στην ανάγκη να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί με την τρίτη δόση, καθώς έχει περάσουν σχεδόν οκτώ μήνες από όταν τους χορηγήθηκε η δεύτερη δόση.
Όπως ανέφερε, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ενδονοσοκομειακές αλλά και και ενδοοικογενειακές περιπτώσεις με συγγενείς να νοσηλεύονται παράλληλα. Και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου ανάλογα και με τον οργανισμό τους καθενός.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Open η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, εξέφρασε τους φόβους για τα παιδιά υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει ιχνηλάτηση στα σχολεία.
«Φοβόμαστε ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα», πρότεινε.
«Με το πρώτο κρούσμα σε ένα τμήμα, να γίνεται τεστ σε όλα τα παιδιά αμέσως, μέσα στην αίθουσα! Στην Αμερική έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 500 παιδιά», είπε. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: