Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμένουν στους παραλογισμούς... Self Test στα σχολεία, PCR και Rapid Test στα γήπεδα για τους ίδιους ακριβώς 16-18χρονους!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται από την πλευρά των «ειδικών» και της ΓΓΑ με απλό θεατή την ΕΠΟ, αφού δεν «ρἰχνουν» και δεν προσαρμόζουν τις υγειονομικές απαιτήσεις τους, ανάλογα με τις καθημερινές δραστηριότητες των αθλητών που τυγχάνει να είναι και μαθητές! 
Στα σχολεία με τις κλειστές μικρές αίθουσες των 25 και πλέον μαθητών και τα πολύ μικρότερα προαύλια με τους 100άδες, ζητούν και δίνουν δωρεάν self test, ενώ αντίστοιχα στα ανοιχτά γήπεδα των 6 και πλέον στρεμμάτων, ζητούν από τα ίδια παιδιά και τα σωματεία πληρωμένα μάλιστα σε ιδιώτες rapid test, αφού είναι γνωστό ότι ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να καλύψει σε όλη την Επικράτεια τους χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές! Ακόμη και οι οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν εκτός των άλλων και ηλικιακές αντιφάσεις, αφού αυτές γράφουν για αθλητές μέχρι 17 ετών, ενώ οι οδηγίες της ΓΓΑ μέχρι 16 ετών!
Ένας λογικός μέσα εκεί δεν υπάρχει; Ή κανείς δεν ασχολείται με όλες αυτές τις υπερβολές που ξεστομίζουν και διατάσσουν, χωρίς καν να γνωρίζουν σε τι ακριβώς αναφέρονται; Για τα «ληγμένα» εμβόλια δεν έχουν να πουν τίποτα; Με τα δωρεάν data αθλητισμό δεν κάνεις, γιατί δεν συνταγογραφούν και δεν διαθέτουν σε όλους τους φορολογούμενους και ασφαλισμένους πολίτες και δη στους νεαρούς αθλητές και τις οικογένειές τους δωρεάν τα τεστ;
Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 20/09/2021 έως 27/09/2021 τα εξής:
 
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Αθλητές έως και 15 ετών: δύο (2) self test ανά εβδομάδα, όπου τουλάχιστον το ένα παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας
Αθλητές 16-17 ετών ένα rapid test και ένα self test παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας
Αθλητές 18 ετών και άνω: δύο (2) rapid test την εβδομάδα
* Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ
ΑΓΩΝΕΣ:
Αθλητές έως 15 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα
Αθλητές 16 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
* Το τεστ πριν τους αγώνες προσμετράται στον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο
** Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ
Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων (από αθλητές και αθλούμενους) στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες με τις κάτωθι προϋποθέσεις: · παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων,
  • χρήση του 50% της δυναμικότητας των κατιονιστήρων (ντους),
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας επιτρέπεται η είσοδος γονέων στα αποδυτήρια με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Επιτρέπεται η παρουσία θεατών
Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 15 ετών. Οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με επίδειξη αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: