Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

e–food: Παραμένουν οι εκβιασμοί και το τσάκισμα των δικαιωμάτων – Ανακοίνωση “στάχτη στα μάτια” από την εταιρεία

Χωρίς να παίρνει τίποτα πίσω από τους εκβιασμούς, τις απειλές και το εργοδοτικό πρόσταγμα για υπαγωγή των εργαζόμενων σε κατάσταση ειλωτείας, μετά το κύμα αντιδράσεων για τους εκβιασμούς της «e–food» όπου οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το δίλημμα είτε να βρεθούν στην ανεργία, είτε να μετατραπούν σε «συνεργάτες» χάνοντας παράλληλα μια σειρά δικαιώματα, η εργοδοσία κάνει λόγο για …«λανθασμένη διατύπωση», η οποία «δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της».
Ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση «να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας» αλλά «να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία», επιβεβαιώνοντας πως η αρχή του επόμενου μήνα θα βρει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους είτε άνεργους είτε «συνεργάτες».
Τις αθλιότητες της εργοδοσίας υιοθετεί και αναπαράγει και το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη και ατυχή επικοινωνία», ενώ διαμαρτύρεται γιατί αυτή τάχα αξιοποιήθηκε για να… διαστρεβλωθεί το περιεχόμενο του ισχύοντος νόμου Χατζηδάκη.
Όσον αφορά τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έχει εισαγάγει με το πρόσφατο έκτρωμα Χατζηδάκη, αρκέστηκε να δηλώσει πως «το ελληνικό δίκαιο στο συγκεκριμένο τομέα είναι εναρμονισμένο με τις πρακτικές που ακολουθούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».
Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής έχει καλέσει σε συνέλευση τους διανομείς την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3), με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Στην επίθεσή της αυτή η «e-food» έχει όπλο τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης που έβαλε τη βούλα του ώστε μεγάλες πλατφόρμες διανομής να απασχολούν εργαζόμενους, σε ένα τόσο επικίνδυνο επάγγελμα, με το καθεστώς όχι του μισθωτού αλλά του «συνεργάτη»!
Συγκεκριμένα, ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες να απασχολούνται με συμβάσεις «παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών – έργου». Η εργασιακή αυτή σχέση απαλλάσσει στην ουσία την εργοδοσία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα και επιδόματα, ενώ μεταφράζεται για τους εργαζόμενους σε δουλειά χωρίς ωράριο και μέρα ανάπαυσης, χωρίς συγκεκριμένο μισθό αφού η πληρωμή γίνεται «με το κομμάτι», χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προστασία τους σε περίπτωση ασθένειας ή εργατικού «ατυχήματος», αφού η ευθύνη για μέσα προστασίας μεταφέρεται από την εργοδοσία στον «freelancer».
Το κυνήγι των «κομματιών» προς παράδοση μπας και εξασφαλιστεί στοιχειώδες εισόδημα οδηγεί τους διανομείς σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς πάνω στο τιμόνι, παίζοντας «ελεύθερα» πάντα τη ζωή τους κορόνα – γράμματα. 
«Συνεργάτης» ή άνεργος! H «e-food» θέλει εργαζόμενους διανομείς χωρίς δικαιώματα
Καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
Άνεργος ή «συνεργάτης»: Αντιμέτωποι με το δίλημμα είτε να βρεθούν στην ανεργία, μέσα από τη μη ανανέωση της σύμβασής τους, είτε να αποδεχθούν την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, με τη μετατροπή τους από μισθωτούς σε «συνεργάτες», χάνοντας παράλληλα μια σειρά δικαιώματα, βρίσκονται εργαζόμενοι στην επιχείρηση «e-food».
Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, εργαζόμενοι που δούλευαν ως διανομείς για λογαριασμό της συγκεκριμένης επιχείρησης, με τρίμηνες συμβάσεις μέσω της εταιρείας «Manpower Group», κινδυνεύουν τώρα να βρεθούν στην ανεργία, είτε να αναγκαστούν να δουλεύουν με μια σύμβαση που επιφέρει πλήγμα σε στοιχειώδη δικαιώματά τους.
Η λήξη των συμβάσεων αξιοποιείται από την εργοδοσία ως εργαλείο ώστε «να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων», επισημαίνει το Συνδικάτο. «Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι ψέμματα όσα είχαν ειπωθεί στις συνεντεύξεις και την εκπαίδευση σχετικά με το ότι στον ένα χρόνο εργασίας όσοι είναι με τη “Manpower” αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους», τονίζει.
Έτσι, «η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλημμα ή άνεργος ή “συνεργάτης”», προωθώντας 6μηνες συμβάσεις τύπου «freelancer», που απαλλάσσουν την εργοδοσία «από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα» και καθιερώνουν την πληρωμή «με το κομμάτι». Όπως υπενθυμίζει το Συνδικάτο, την ίδια τακτική ακολουθεί η πολυεθνική «Delivery Hero», στην οποία ανήκει η «e-food», στις χώρες που δραστηριοποιείται και στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Στην επίθεσή της αυτή, η «e-food» έχει όπλο τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης που άναψε το «πράσινο φως» για τις μεγάλες πλατφόρμες διανομής ώστε να απασχολούν εργαζόμενους, και μάλιστα σε ένα τόσο επικίνδυνο επάγγελμα, με το καθεστώς όχι του μισθωτού αλλά του «συνεργάτη»!
«Κανένας συνάδελφος διανομέας δε πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το “συνεργατικό” μοντέλο», τονίζει το Συνδικάτο και καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας «να απαλλαγεί από τα δικαιώματα όσων δουλεύουν σταθερά και έχουν ήδη πολλές ανανεώσεις 3μηνων συμβάσεων». Μπροστά στην εξέλιξη αυτή καλεί σε συνέλευση τους διανομείς την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3).
Το Συνδικάτο διεκδικεί:
– Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την EFOOD με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Να ενταχτεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
– Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
– Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, τον παγετό κ.α.
– ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.
– Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
– Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: