Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Το «Δ» που φέρνει αλλεργία

Συμπληρώνεται αύριο μία εβδομάδα από την ημέρα που μάθαμε για το επτασφράγιστα κρυμμένο μυστικό της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη αποφασίσει να κάνει έστω και μια δήλωση επί του θέματος. Την περασμένη Δευτέρα, άφησε τους υπουργούς του να υποστηρίζουν την υπόθεση στη Βουλή, επιτρέποντάς τους να ξετυλίξει ο καθένας τα δικά του προσόντα, ο κ. Σταϊκούρας την αέναη παράθεση αριθμών, ο κ. Γεωργιάδης τις υλακές περί «αγράμματου Τσίπρα» και ο κ. Σκρέκας τεχνικές ανακρίβειες του είδους «εμείς ζητάμε 750 εκατομμύρια για το 17%».
Φαίνεται όμως ότι όλοι στην κυβέρνηση και στην «παρέα» που μεθόδευσε την εκχώρηση της ΔΕΗ με αυτόν τον τρόπο έχουν ένα κοινό σημείο: τα αισθήματά τους απέναντι σε εκείνο το κεφαλαίο «Δ», το πρώτο από τα τρία γράμματα του αρκτικόλεξου ΔΕΗ. Δεν είναι μόνον η απέχθεια για ό,τι όλοι γνωρίζαμε ως δημόσιο και τις τελευταίες δεκαετίες δυσφημίστηκε στον έπακρο βαθμό με τη συμβολή κυβερνήσεων που γέννησαν σκάνδαλα προμηθειών, ρουσφέτια και προσλήψεις. Με τη ΔΕΗ υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ήταν η πρώτη που κατάφερε εδώ και δεκαετίες να γίνει πραγματικά μεγάλη, στο πλαίσιο αυτού που διεθνώς αποκαλείται «think big». Μεγάλη σε παραγωγή, σε τζίρο και σε προσωπικό όχι μόνον επειδή κατείχε το μονοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και διότι κατάφερε να έχει εξειδικευμένο προσωπικό. Προσωπικό που εκπαιδεύτηκε σε βάθος και συνέβαλε στην παραγωγή τεράστιας τεχνογνωσίας, όπως φαίνεται στα μηχανήματα και στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Είναι αυτό το μεγάλο «Δ» που ενοχλεί την «παρέα» που μας κυβερνά.
 
Άρης Χατζηγεωργίου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: